Eski Genel Sekreterinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Suç Duyurusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır, göreve iade edilmediği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda...

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır, göreve iade edilmediği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hızır, dün avukatı Gülseren Menek ile birlikte belediyeye giderek, görevine iadesiyle ilgili mahkeme kararının uygulanması talebinde bulundu ancak kabul edilmeyince tutanak tutturdu. İçişleri Bakanlığı, geçen hafta Büyükşehir Belediyesi'ne, "Mahkeme kararını uygula, görevden alınan eski Genel Sekreter Ersu Hızır'ı göreve iade et." yazısı göndermişti.

Bu yazının ardından dün Av. Menek'le belediyeye giden Ersu Hızır, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Rıza Kayacık'tan, Danıştay 5. Dairesi'nin verdiği kararının uygulanmasını ve İçişleri Bakanlığı'nın belediyeye gönderdiği yazının gereğinin yapılmasını istedi. Hızır ve avukatı, Kayacık ile yaklaşık yarım saat görüştükten sonra durumu ve yaşananları tutanak tutarak imza altına aldı. Ardından da Büyükşehir Belediyesi hakkında, yargı kararını yerine getirmemek ve göreve iade edilmediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Reklam
Reklam

Mahkeme kararına karşı gelen belediye yönetiminin kanunlara aykırı davrandığını iddia eden Av. Gülseren Menek, "Danıştay, Ersu Hızır'ın görevine iade edilmesi yönünde karar verdi ancak belediye yönetimi, bu kararı hiçe sayarak suç işledi. Hızır'ın raporlu olduğu süreçte, izinsiz göreve gelmediği gerekçesiyle tutanak tutuldu. Biz ilgili raporları belediyeye gönderdik ancak geçerli bulunmadı. İçişleri Bakanlığı'na ve Büyükşehir Belediyesi'ne itiraz ettik. Bakanlık, belediyeye yazı yazarak mahkeme kararının uygulanmasını istedi." dedi. Belediyenin yaptığı işlemin doğru olmadığını söyleyen Menek, "Ersu Bey, sağlık raporunun cuma günü sona ermesinin ardından mahkeme kararı doğrultusunda yeniden göreve başlamak için belediyeye geldi ancak bunun için uygun koşulların oluşturulmadığını gördük. Belediye yetkilileri, 28 Ağustos'ta alınan kararın geçerli olduğunu ve Hızır'ı göreve başlatamayacaklarını söyledi. İdare mahkemesine de bu kararın bozulması talebiyle itirazda bulunduk. Danıştay kararının uygulanmaması nedeniyle de ayrıca suç duyurusunda bulunduk." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: