Eski hayat kadını, oyuncak bebeğiyle oy isteyecek

İSTANBUL (İHA) - Genelevden kurtularak bağımsız milletvekili adayı olan Ayşe Tükrükçü, "Cennet" ismini verdiği oyuncak bebeğiyle seçim çalışmalarına başladı.

Eski hayat kadınları İstanbul 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı Ayşe Tükrükçü ve 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Saliha Ermez, Beyoğlu'nda bulunan Şefkat Der'de kurdukları seçim bürosunda çalışmalarına başladı. Ayşe Tükrükçü, anne olamayacağı için uzun süredir oyuncak bebeğini çocuğu kabul ederek yanında taşıdığını söyledi. Gözyaşları arasında kendisinin cehennemden çıktığını, bu nedenle de oyuncak bebeğine "Cennet" ismini verdiğini belirten Tükrükçü, "Annelik hakkım kalmadı artık benim. Uzun zamandır, bu oyuncak bebeği çocuğum bilerek avunuyorum. Onunla konuşuyorum, ona bakıyorum. Ben onu çok seviyorum. O benim canım ciğerim. Seçim çalışmalarına da çocuğumla birlikte gideceğim. Milletvekili seçilirsem ezilenlerin, şiddet görenlerin, diptekilerin ve kadınların sesi olacağım" dedi.

Reklam
Reklam

Hayatı çalınan hayatsız kadınlar olarak yola çıktıklarını anlatan bağımsız aday Saliha Ermez ise, "Biz eski çağlarda ateş püsküren yanardağlara, iyice kabaran nehirlere, başa çıkılamayan büyük vahşi hayvanların önüne canlı canlı sunulan kurbanlarız. Meclis'e girmekte eğer başörtüm problem olacaksa, insanlara faydası olacaksa başörtümü çıkartırım" diye konuştu.

Seçilmeleri halinde genelev kadınlarının çilesini bitireceklerini, vesikaları ve sicillerini sileceklerini belirten Ermez, genelevlerin de kapatılarak, çıkarılacak bir yasa ile devletin genel kadınlarından özür dilemesini sağlayacaklarını söyledi.