Eski hükümlü ve suç mağdurlarına belediyeden destek

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Burdur Belediyesi arasında imzalanan protokolle 5 eski hükümlü...

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Burdur Belediyesi arasında imzalanan protokolle 5 eski hükümlü ve suç mağduru iş sahibi olacak.

Belediyeye ait Burdur İhtiyaç Maddeleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (BİMTAŞ) ile imzalanan protokol kapsamında eski hükümlüler işe alınacak. Daha önce kamu kurum ve kuruluşlarında ihale ile iş yapan özel şirketlerle yapılan protokoller kapsamında, eski hükümlü ve suç mağdurlarına 20 kontenjan ayrılmıştı.
Protokol imzaları Burdur Öğretmenevi’nde düzenlenen törenle atıldı. Burdur’daki eski hükümlülerin ve suçtan mağdur olanların topluma kazandırılmasına büyük önem verdiklerini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, daha önce Türkiye’de bir ilke imza atarak Burdur’da 4 özel şirketle protokol imzaladıklarını ve birçok suç mağduru, eski hükümlüye yardımda bulunduklarını aktardı.

Reklam
Reklam

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı ve Koruma Kurulu ile Denetimli Serbestlik hizmetleri çalışmalarını takdirle izlediğini belirten Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, “Koruma Kurulu'nun bir üyesi olarak eski hükümlülerin topluma kazandırılması ve suçtan zarar görenlerin mağduriyetinin azaltılması için üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik. Bu kapsamda belediyemizin şirketinde, 5 eski hükümlü ve suç mağduruna kontenjan açtık. Umarız bu kişiler kendilerine verilen işleri en iyi şekilde yerine getirerek, hem belediyemizin gücüne güç katacak hem daha rahat bir hayat sürebilecek. Ben de böyle bir protokol imzalamanın mutluluğunu yaşarken, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Belediyenin,protokol imzalamakla örnek bir davranış sergilediğini anlatan Koruma Kurulu Başkanı ve Cumhuriyet Savcısı Murat Karakaya ise şunları söyledi: “Bu protokol, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu kapsamında yapılıyor. Daha önce protokol imzaladığımız 4 şirket gibi Burdur Belediyesi de meydana gelen bir suçtan dolayı mağdur olmuş kişilere yardım etmeyi gönüllü olarak kabul etti. Şirkette Koruma Kurulu'nun belirleyeceği 5 eski hükümlü, suç mağduru ve denetimli serbestlik tedbiri altındaki kişiler çalıştırılacak. Bu kişiler normal işçi gibi maaşlı ve sigortalı olacaklar.”
Konuşmaların ardından, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz ve Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, hazırlanan protokolü imzaladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz