Eski Hükümlüler İş Sahibi Oluyor

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından eski hükümlülere iş yeri kazandırılması amacıyla hayata geçirilen...

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından eski hükümlülere iş yeri kazandırılması amacıyla hayata geçirilen “Kahvaltı Salonu İşletmeciliği Projesi” kapsamında Tatvan ilçesinde eski bir hükümlüye iş yeri açıldı.

Proje kapsamında Tatvan ilçesine bağlı Ulusoy köyünde ikamet eden evli ve 7 çocuk babası eski hükümlü S.T. için yapılan iş yerinin açılışı yapılan törenle açıldı. Gerçekleştirilen açılışta konuşan Bitlis Denetimli Serbestlik Müdürü Ferhat Uçar, köyünde eski ve tek katlı bir evde ikamet eski hükümlü S.T.’nin durumunun değerlendirilmesinde; bireysel proje hayata geçirebileceği kanaatine varılarak bu projenin hayata geçirildiğini söyledi. “Kahvaltı Salonu İşletmeciliği Projesi”nin 2012 yılı Haziran ayı Koruma Kurulu toplantısında görüşülerek uygun görüldüğünü ve olumlu görüşle ilgili komisyona gönderildiğini hatırlatan Uçar, “Bu sayede proje hayata geçirildi ve Bitlis Tatvan karayolunun Van’a doğru giderken 35. kilometresinde yol üzerinde eski hükümlü S.T. adlı vatandaşa iş yeri açıldı” dedi.

Reklam
Reklam

Projenin “Özürlü ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden ceza olarak kesilen paraları kullanmaya yetkili komisyon” tarafından da kabul edilmesi üzerine gerekli kaynağın Bitlis İş-Kur İl Müdürlüğü'ne aktarılarak Bitlis Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından projenin hayata geçirilmeye başlandığını kaydeden Denetimli Serbestlik Müdür Uçar şöyle konuştu:

“Projenin ilk aşaması 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış olup, ilerleyen aşamalarda işletme sahibinin geçimini sağlayan, seyahat edenler açısından da güzel bir mekân olması planlanmaktadır. Katılımcılar tarafından böyle bir projenin hayata geçirilmesinden duyulan memnuniyet ve bu projenin daha ileriye götürülmesi gerektiği, benzer projeler için de örnek teşkil ederek başka vatandaşlarında iş sahibi yapılmasının önemi üzerinde duruldu. Koruma Kurulu üyeleri tarafından işletmenin adının “Köy Evi” kahvaltı salonu ve yöresel ürünler olmasının uygun olduğu belirtildi. Bitlis Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak; bu tür projeler ile kişileri hem çalışma hayatının içine katmak, hem de maddi ve manevi anlamda kendi kendisine yetmesi ve ailesi ile birlikte sağlıklı bir ortamda yaşamını devam ettirmesini sağlamaktır.”

Reklam
Reklam

Düzenlenen açılış törenine Bitlis Koruma Kurulu Başkanı ve Bitlis Cumhuriyet Savcısı Behçet İşlek, Tatvan Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ünal, Bitlis İŞKUR Müdürü Alaattin Aslan ve Koruma Kurulu üyeleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: