Eski İlköğretim Binası Yıkılıyor

Ardahan ili Çıldır ilçesinde Eski Çıldır İlköğretim Okulunda yıkım çalışmaları başladı.1996 yılında yapımına başlanan ve...

Ardahan ili Çıldır ilçesinde Eski Çıldır İlköğretim Okulunda yıkım çalışmaları başladı.

1996 yılında yapımına başlanan ve 1998 yılında sekiz yıllık zorunlu eğitime geçilmesi ile beraber Çıldır Merkez İlköğretim olarak kullanılan binanın yıkımı başladı. İlçemizde yaklaşık olarak 6 yıl hizmete verdikten sonra binada yapılan yapı denetim sonucunda kullanıma elverişsiz çürük bir bina vasfı taşıdığı rapor edilmişti. Rapordan sonra boşaltılan bina yaklaşık 10 yıldır kullanılmıyordu.

Tahrip bir halde yaklaşık 10 yıl boş olarak bekletilen binanın zeminin bataklık olmasından ötürü çökmeler yaşanmış binada büyük çatlaklar oluşmuştu. Bununla birlikte bina her geçen gün daha çok tehlike arz eder hale gelmişti. Boş olan binada elektrik kontağından çıkan yangın Çıldır İlçe Tabur Komutanlığının müdahalesi ile söndürülmüştü.

Reklam
Reklam

Binanın çevresinde öğrenci yurdu olması nedeniyle öğrenciler için tehdit oluşturan eski Çıldır Merkez İlköğretim Okulunun yıkımına başlandı.

Yıkımına başlanan binanın alanı boşaltıldıktan sonra Çıldır Lisesi öğrenci yurduna ait sosyal alan olarak kullanılacağı ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: