Eski Kömür Ocağı Havzası Eğlence Ve Spor Merkezi Olacak

YOZGAT (AA) –  Sorgun Belediyesi, Yeni Çeltek Kömür İşletmesinin daha önce kömür üretimi yaptığı bölgeye Rekreasyon Avan Projesi hazırlıyor.

YOZGAT – Sorgun Belediyesi, Yeni Çeltek Kömür İşletmesinin daha önce kömür üretimi yaptığı bölgeye Rekreasyon Avan Projesi hazırlıyor. Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, düzenlediği basın toplantısında, 1966 yılından bu yana Sorgun Yeni Çeltek Kömür işletmesi tarafından kaplıcalar mevkinde çıkartılan kömürün bitmesinin ardından boşalan alan için proje hazırladıklarını söyledi. Sorgun Yeni Çeltek Kömür İşletmesinin kaplıcalar mevkinde kömür üretimi tamamen bitirdiğini ifade eden Şimşek şunları kaydetti: “Bölgedeki kömürün tamamen bitmesinin ardından boşalan alana belediye olarak bir proje çalışması başlattık. Şuanda bin 200 dönüm üzerine 322 bin metre kare gölet, yine 18 bin metre kare ikinci bir gölet, 5 bin ve 2 bin 450 metre kare alan olmak üzere 2 adet otopark, 5 adet halı saha, 4 adet basketbol sahası, 5 adet tenis kortu, 3 adet kafeterya, tiyatro salonu, konser alanı, 5 bin 720 metre uzunluğunda yürüyüş alanı ve 5 bin 850 metre karayolu ve yeşil alanların bulunduğu güzel bir tesis yapmayı planlıyoruz.” Yapılacak proje ile Sorgun’un imajının değişeceğini belirten Şimşek, “Kömür işletmesinin boşalttığı yerde şuanda dolgu işlemlerimiz sürüyor. Belediyemizin bütün imkanlarını zorlayarak bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Gerekirse Yozgat Valiliğinden, Yeni Çeltek Kömür İşletmesinden, gerekirse Avrupa Birliği projelerinden faydalanarak Sorgun’a güzel bir tesis kazandırmak istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: