Eski Madımak Oteli’nde yeniden keşif yapıldı

Sivas’ta geçen yıl devlete geçen, Bilim ve Kültür Merkezi olarak düzenlenen eski Madımak Oteli için...

Sivas’ta geçen yıl devlete geçen, Bilim ve Kültür Merkezi olarak düzenlenen eski Madımak Oteli için belirlenen kamulaştırma bedeli temyizden döndü.
Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 5 milyon 601 bin lira olarak kararlaştırılan kamulaştırma bedelinin temyizden dönmesi nedeniyle yeniden açılan dava kapsamında binada keşif yapıldı. Bilirkişi heyet incelemeleri sırasında, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin avukatları ve yetkilileri ile binanın eski sahiplerinin avukatları da hazır bulundu.
Hakim, avukatlar ve diğer yetkililerden oluşan bilirkişi heyeti, ellerindeki dosya dolusu evraklarla birlikte bina içerisine girerken, teknik elemanlar da ölçüm cihazlarıyla binanın karşısından ve etrafından ölçümler yaptı.
Daha sonra rayiç bedeli tespit etmek için kentteki bazı otel ve iş yerlerinde inceleme yapan bilirkişi heyeti, tekrar binaya geldi. Tutanak işlemlerinin ardından heyet binadan ayrıldı. Binayı alanı, emsalleri, rayiç bedelleri açısından teknik olarak inceleyen heyetin, bu incelemelerle ilgili hazırlayacağı raporu mahkemeye sunacağı bildirildi.
Alevi Çalıştayı kapsamında, dönemin Devlet Bakanı Faruk Çelik’in 24 Şubat 2010 tarihinde Sivas’ta sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaptığı toplantının ardından, Madımak Oteli'nin kamulaştırması yönünde görüş birliğine varıldı. Sivil Toplum Örgütü temsilcilerinin büyük bölümü binanın kütüphane olmasını isterken, kentteki Alevi dernekleri ise müze olmasını istedi.
Konu, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılarak, aynı yıl mayıs ayında kamulaştırma kararı kesinlik kazandı. 5 milyon 601 bin lira kamulaştırma bedeline karar verilmesiyle birlikte, hukuken bina İl Özel İdaresi'ne devredilmiş oldu. Aralık ayında boşaltma işlemleri tamamlanan otel binası, Özel İdare'ye teslim edildi.
Yeniden düzenleme çalışmaları yapılarak İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi olarak hizmete açılan bina için otel sahipleri, kamulaştırma kararı ile ilgili fiyatın yetersizliği nedeniyle temyize başvurdu. Yargıtay 5'inci Hukuk Dairesi'nde görülen temyizde karar bozuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz