Eski Milletvekili Cumur'un Cenaze Töreni

Samsun'un Havza ilçesinde trafik kazası sonucu hayatını kaybeden eski AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur için Akçaabat'ta tören düzenlendi.

Samsun'un Havza ilçesinde trafik kazası sonucu hayatını kaybeden eski AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur için Akçaabat'ta tören düzenlendi.

Kavaklı Rahman Camisi'nde öğlen namazının ardından düzenlenen törene, Cumur'un ailesi, yakınları, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Nurettin Canikli, AK Parti Trabzon milletvekilleri Faruk Özak, Aydın Bıyıklıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Cumur'un İslam ve iman davası uğruna vatan, millet için nasıl "pervane" gibi döndüğünü herkesin bildiğini belirterek, "Trabzon'un ilçelerinde ve köylerinde derdi olup da Mustafa Cumur'a ulaşmayan yoktur. Trabzon'da 9.5 yıllık süre içinde yapılan her hizmette Mustafa Cumur'un eli var. Allah kendisinden razı olsun ve rahmet eylesin, acımız büyüktür" dedi.

Bakan Kılıç da Mustafa Cumur'u son yolculuğuna uğurlamak üzere buraya geldiklerini ifade ederek, "Kaza, kader ilişkisi, Allah'ın takdirine karşı gelmek mümkün değil. Kimsenin öyle bir niyet içinde olması da mümkün değil" diye konuştu.

Cuma gününden buyana Trabzon'da olduğunu belirten Bakan Kılıç, "En son Mustafa ağabeyle cuma günü Trabzon Havaalanı'nda görüştük, uçaktan yeni inmiştik ve susamıştık. Bir bardak su istedik ve suyu bize getirttirdi. En son bir bardak su ikramında bulundu, sonra pazar günü benim memleketim Samsun'dan acı haber geldi. Rabbim mekanını cennet eylesin, iyi bir insandı, iyi bir dosttu" dedi.

Reklam
Reklam

Bakan Kılıç, son 10 yıl siyasetin koridorlarında hep beraber olduklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Cömert bir hayırseverdi. Gecesi, gündüzü Trabzon'du. Gecesini ve gündüzünü sizlere ayırdığına bizler şahidiz. İyi ve hayırlı işlerle iştigal ettiğine bizler şahidiz. Ağabey, kardeş ilişkimiz hep iyi oldu. Genç yaşta son yolculuğuna uğurlamak acı ve hüzünle bizlere nasip oldu. Buraya gelmeden önce babasını ziyaret ettik, şimdi de onu son yolculuğuna uğurluyoruz. Bu millete hizmet edene cennet müjdeleniyor. Biz milletvekili kardeşimizin, milletimizin hizmetkarı olduğuna şahidiz. İnşallah mekanı cennet olur. Bizler haklarımızı helal ediyoruz, onun da haklarını helal etmesini dileyerek, bir kez daha Allah rahmet eylesin diyor, ruhu için bir Fatiha temenni ediyoruz."

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumur'u 2002 yılında yapılan seçimlerden sonra tanıdığını ifade ederek, "İyi bir dost, iyi bir can yoldaşı, iyi bir arkadaştı. En son kendisiyle 29 Nisan'da Kayseri'de bir milletvekilimizin düğününde görüştüm. Orada dertleştik ve birlikte Ankara'ya döndük. Hayat dolu, ülkesine ve insanlara hizmet dolu bir kardeşimizdi. Milletvekilliği bittikten sonra da hizmet etmeye devam etti. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin. Milletimizin güzellikleri için çalışan kardeşimizin mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Reklam
Reklam

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise Cumur'un çok genç yaşta hayatını kaybettiğini belirterek, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Cumur'un cenazesi, cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Düzköy ilçesine bağlı Çalköy beldesine gönderildi.

Ankara'dan Trabzon yönüne giden Coşkun Kara yönetimindeki 06 TS 444 plakalı cip, dün Havza ilçesi Toptepe mevkisinde bariyerlere çarptıktan sonra şarampole yuvarlaşmıştı.

Kazada, cipte bulunanlardan, Mustafa Cumur olay yerinde hayatını kaybetmiş, Coşkun Kara ile Fazlı ve Nuri Yüksel yaralanmıştı.

AK Parti'de 22. ve 23. dönem milletvekilliği görevinde bulunan Mustafa Cumur, 1964 yılında Rize'nin Kalkandere ilçesinde doğdu. Lise mezunu olan Cumur, kuyumculuk başta olmak üzere serbest ticaretle uğraştı. Akçaabat Sebatspor Kulübü Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Cumur, evli ve 5 çocuk babasıydı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz