Eski Milletvekili Fazlı Erdoğan Belediye Başkanlığına Aday Olmayacağını Açıkladı

AK Parti 22 ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan 2014 yılında yapılacak olan yerel...

AK Parti 22 ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Ereğli Belediye Başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı’nın yeni hizmet binasına taşınması nedeniyle ziyaret gerçekleştiren Eski Milletvekili Fazlı Erdoğan, partisinin yerelde de iktidar olması için çıkacak adaya destek vereceğini ancak aday olmayı düşünmediğini ifade etti. Ziyarette AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, tarafından Ereğli ve bölgesine kazandırdığı hizmetler nedeniyle 22. ve 23. Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’a teşekkür plaketi verildi. Yeni hizmet binasının AK Parti camiasına ve Ereğli’ye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, gazetecilerin ‘Ereğli Belediye Başkanlığına aday olacak mısınız’ şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi; “Ereğli’de herkes bir görev yapıyor. Ben Zonguldak halkına bu manada çok müteşekkirim. 2 dönem Milletvekili seçtiler. Benim işimle ilgili 9 sene bir boşluk oluştu, şuanda ona yoğunlaştım, 2 seneden beri o aradaki boşluğu tamamlamaya çalışıyorum. Ereğli’de ekonomik sıkıntılar var, dışarıda çalışıp Ereğli’deki işletmelerimi hem ayakta tutmaya hem de daha iyi şekilde içini doldurmaya gayret ediyorum. Birinci işlemim bu. Bu işe gönül veren, bayrağı çok daha ileri götürmek isteyen çok arkadaşımız var, hedef iktidarla Ereğli Belediyesini bütünleştirmek, bu işte bir beklentisi bir hesabı bir arayışı olan insan değilim, bunun bilinmesini istiyorum, hiçbir spekülasyona fırsat vermem. Öyle bir ihtiyacım da yok. Ben bu teşkilatın bu davanın hiçbir zaman kiracısı değilim. Ev sahibiyim. Ben bunlardan bir neferim. Evin sahibi olarak Ereğli’de iktidar olmak istiyoruz. Hükümetiz ama yerelde iktidar değiliz. İlçe teşkilatımızın, milletvekilimizin, ilimizin ve diğer milletvekillerimizin uygun gördüğü, anketler çalışmalar bellidir, bunlar belli olur; sonuçta bir arkadaşımızın arkasında dizilir inşallah Ereğli Belediyesini AK Partiye kazandırırız. Şuandaki bakış açım bu, bundan sonraki süreci hep beraber gözlemleyeceğiz, fotoğrafın bütününe bakıyoruz, kişiler üzerinde hesabı yapmıyoruz, AK Partinin markası üzerinde hesap yapıyoruz. Bu markanın içerisini dolduracak bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Reklam
Reklam

Erdoğan ziyaret sırasında CHP’li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı isim vermeden eleştirdi. Ereğli Belediyesi’nin son meclis toplantısında borçlanma ile ilgili yaşanan tartışmalara değinen Erdoğan “Ereğli bizim için kıymeti harbiyesi olan bir yer, hem dirimiz hem ölümüz burada. Ben belediye meclisindeki hiçbir arkadaşımız yapılan hizmetlere karşı çıkacaklarını düşünmüyorum. Önce mevcut milletvekili arkadaşıma teşekkür ediyorum. 7 Belediye Meclis üyesini AK Parti çatısı altında bütünleştirmeyi başarmıştır. Diğer partile değişiklikler olmuştur. İstifa edenler olmuştur, Ereğli’nin belediyecilik hizmetlerindeki gidişi tartışmaya açılmıştır. Mevcut belediyenin dününü bugününü biliyorum. İller bankasından alınan krediler projeye endeksli kredilerdir. Bildiğim kadarıyla 50 bin ton asfalt zaten ihale edilmiştir. Onlarında kaynağı mevcuttur. Sadece asfalt için bir kredi veriliyorsa takdir ederseniz mevcut yatırım bütçesinin yüzde 10’nu geçtiği zaman salt çoğunlukla geçer. Yatırım bütçesinin yüzde 10’nu geçen kaynak 7 milyon 900 bin TL civarındadır. Belediye başkanı 8,5 milyon para istemiştir, 700 bin liranın hesabını yapamadığı için eşit sayıda geçeceği belki planlanmıştır, orda bir eksiklik görülmüştür, salt çoğunluk olmadığı için tıkanmıştır. Arkadaşlarımızla görüştük, bildiğim kadarıyla yapılan hizmete karşı değil, projesiz nakit paranın direk kullanılmasına karşı gelinmiştir. Ayrım yapmadan iktidarımız her yere destek veriyor, ‘Ben yaptım oldu’ değil, ortak akıl kullanarak Ereğlinin yönetilmesini herkes ister, bende istiyorum. Bir eksiklik de varsa önce Ereğli’yi yöneten yerel yönetim kendi içindeki partililerle bunu halletmeli, bizim bu konuda engellemek gibi bir durumumuz yok. Zaten biz muhalefetiz, Ankara’da CHP’nin yaptığı muhalefetin yüzde 1’ni biz burada yapmıyoruz. Onun için hiçbir zamanda bizim meclis başkanımız görevi terk edip masayı bırakıp gitmiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz