Eski Milletvekillerinden Ali Şükrü Bey'in Kabri Yeniden Düzenlendi

Eski Trabzon milletvekillerinden Ali Şükrü Bey'in, Boztepe'de bulunan kabrinin yeniden düzenlendiği bildirildi.

Eski Trabzon milletvekillerinden Ali Şükrü Bey'in, Boztepe'de bulunan kabrinin yeniden düzenlendiği bildirildi.

Trabzon Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Milli Mücadele dönemi kahramanlarından Ali Şükrü Bey'in aziz anısına saygı çerçevesinde Boztepe Mahallesi Ali Şükrü Bey Parkı'nda bulunan kabrinin yeniden düzenlenerek manevi şahsiyetine layık hale getirildiği belirtildi.

Belediye olarak şehrin yetiştirdiği değerli büyükler ve şehitlerin hatıralarına sahip çıkacak ve gerekli özeni göstermeye devam edecekleri ifade edilen açıklamada, Ali Şükrü Bey hakkında şu bilgilere yer verildi:

Reklam
Reklam

"1884 Vakfıkebir doğumlu olan Ali Şükrü Bey, 1904 yılında İstanbul Heybeli Ada Bahriye mektebinde okudu. 1909 yılında kurulan Donanma-yı Osmanı Muavenet-i Milliye Cemiyeti'nin kurucularından birisi olup 1920'de Osmanlı Meclis-i Mebusanı'nda Trabzon mebusu olarak görev yaptı. İstanbul'un işgalinden sonra Meclis-i Mebusan'ın kendini feshetmesi üzerine Ankara'ya giderek ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Trabzon Milletvekili olarak girdi. Ali Şükrü Bey 27 Mart 1923 yılında uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirdi."

Muhabir: Cenk Yavuz Usta

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: