Eski Model Nokia'lara Doping

Nokia, 625 milyon aktif kullanıcısı olan S40 işletim sistemli telefon modelleri için önemli bir yeniliğe gitti.

İlki 1999‘da Nokia 7110 ile çıkan 40 Serisi telefonlar, şimdiye kadar 1.5 milyar adet sattı. S40 işletim sisteminikullanan telefonlar, ülkemizde de uzun yıllar boyunca Nokia‘nın bir numaralı cep telefonu markası olmasını sağlamıştı. Akıllı telefonların piyasaya çıkışıyla saltanat dönemi sonaeren Nokia, Asha Serisi gibi yeni S40 telefonlarının akıllı telefonlardan geri kalmaması için tarayıcısını güncelledi.
HotMobilePress.com sitesinde çıkan bir habere göre Browser 2.0 adı verilen yeni versiyonda verileri %90′a kadar sıkıştıran Nokia, bu sayede daha hızlı ve kolay bir tarayıcı deneyimi vaat ediyor. Güncellenen tarayıcıda yer alan özgün İndirme Yöneticisi ise kullanıcılara uygulamadan çıkmadan verileri nereye indireceklerini seçebilme özgürlüğü sağlıyor.
Browser 2.0‘ın en önemli yeniliği ise sonunda S40 telefonlarda da internette gezinirken birden fazla işlem yapılabilmesine olanak sağlaması. Facebook, Twitter, Sina Weibo ve RenRen gibi sitelerde URL paylaşma özelliği de eklenen Browser 2.0,bundan sonra çıkacak 40 Serisi telefonlarda yüklenmiş olarak yer alacak. Browser 2.0′dan önce satılan 1.5 milyar s40 telefonun sahipleri ise yeni tarayıcıyı Nokia Store‘dan indirebilir ya da OTA paketinin çıkmasını bekleyebilir.
[ ****](http://hotmobilepress.com/mobil-dunya/microsoft-kan-kaybediyor/)