Eski Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Yerel Yöneticilerle Bir Araya Geldi

Samsun Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Öztürk yerel yöneticileri...

Samsun Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Öztürk yerel yöneticileri ile bir araya geldi.

Programa Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk, Dikbıyık Belediye Başkanı Kemal Ayan, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ile İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu katıldı.

Fatih Öztürk, konuklarına Samsun Gıda’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öztürk, “Henüz çok yeni bir şirket olmamıza rağmen büyük mesafeler katettik. Bugün Libya’dan Yemen’e Irak’tan Cezayir’e kadar çok sayıda ülkeye kek satıyoruz. Bafrada bulunan çeltik fabrikamızda geçtiğimiz sezon 20 bin ton civarında çeltik alımı gerçekleştirdik. Bu sene bu rakamın altına düşmeyiz. Bir yandan mevcut yatırımlarımızı genişletirken diğer yandan da yeni çalışmaların peşindeyiz. Nüfusu 1 milyonu aşmış bir şehirde ticaret yapıyorsanız bu şehrin diğer dinamikleri ile ortak çalışmanız gerekir. Siyasetçi ticaret adamının önünü açmalı. Bunun için en iyi örnek Canik’tir. Osman Genç’ten önce kimsenin selam bile vermediği Canik bugün ticaret merkezi haline geldiyse bunun adına kimse tesadüf diyemez.” dedi.

Reklam
Reklam

Samsun Gıda’nın yatırımlarını memnuniyetle karşıladığını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise istihdamı artırıcı yapılan her önemli adıma katkı vereceklerini söyledi. Canik’in artık Samsun’un gözbebeği haline geldiğini hatırlatan Osman Genç, “Bugün sadece şehrimizin ya da ülkemizin değil tüm dünyanın en büyük sorunu işsizlik. Tabi ki belediyeler fabrika kurup bunun önüne geçemez. Ama bölgelerimize sanayicileri çekecek ve bölgelerimizi cazibe merkezi haline getirecek adımlar atmak ta bizim elimizde. Bugün Canik’e baktığımızda tüm büyük yatırımcılar gelmiş ve gelmeye de devam ediyor. Biz Canik Belediyesi olarak yatırım adına kim elini taşın altına sokuyorsa ya o yatırımcı ile birlikte biz de elimizi taşın altına sokuyoruz ya da o taşı o elin üzerinden kaldırmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: