Eski Söke Evleri Zamana Yeniliyor

Söke’de Aydın Caddesi’nde bulunan ve bir dönem ilçenin sembolü olan evler, çok katlı binalara yenik...

Söke’de Aydın Caddesi’nde bulunan ve bir dönem ilçenin sembolü olan evler, çok katlı binalara yenik düşüyor. 80 ve 90’lı yıllarda Söke’yi tanıtan kartpostalları süsleyen evler artık tarih oluyor.

Aydın Caddesi üzerinde villa tipi ve bahçeli olmaları ile dikkat çeken evlerin sayıları geçmişte çok fazla iken; son yıllarda bu sayı dörde düşmüştü. Son olarak Eski Devlet Hastanesi karşısında bulunan Fırat Ailesi’ne ait nostaljik yapıda yıkıldı. Yıkım manzarası görenleri üzerken; Aydın Caddesi üzerinde benzer evlerden özel şahsa ait üç tane kaldı. Diğer yapı ise Fatma Suat Orhon tarafından 1998 yılında Söke Belediyesi’ne Müze Ev olarak bağışlanmıştı.

Reklam
Reklam

Yüksek katlı binalar arasında bahçe düzenleri ve yapıları ile zamana direnen Nostaljik Söke Evleri bu gidişle sadece anılarda ve hafızalarda kalacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: