Eski Terminal Sosyal Gelişim Merkezi Oluyor

Haziran ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Gar Meydanı, Aile ve Sosyal...

Haziran ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Gar Meydanı, Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi, Bilim Merkezi, raylı sistem konularında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Toçoğlu, “Güney Terminali’ndeki binaya üniversiteden sağlam raporu gelmedi ve yıkım kararı alarak o binayı yıktık. Şimdi oraya Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Yaşlı Hizmet Birimi, Aile ve Çocuk Kulüplerinin yer aldığı nitelikli bir tesis olacak Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi’ni hizmete sunacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 26 maddelik toplantı gündemi, ilave 12 maddenin eklenmesiyle 38 madde olarak görüşüldü. 38 maddelik Meclis Toplantı Gündemi’nde 14 madde ilgili komisyonlara havale edilirken yine 14 madde, komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Metin Ökden, Büyükşehir Belediyesi’ne yeşil alanlar ve orta refüjlerin damlama sistemi ya da fıskiye yöntemiyle sulanması, Tarihi Sakarya Köprüsü’nün tadilatı, tabela vergisinde esnafın bilgilendirilmesi ve sembol mahalle isimlerinin yaşatılması konularında bir öneri konuşması yaptı. Metin Ökden’in önerilerine cevaben ve ayrıca gündemdeki bazı konularla alakalı bir konuşmaya yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, her konunun ayrı ayrı incelendiğini ve dikkatli bir çalışma yaptıkları ifade etti. Temiz Kent ödülünü almanın kendilerinin mesuliyetini artırdığını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Temiz Kent ödülünün mesuliyetimizi arttırdığını biliyoruz. Dikkatli ve ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bütün atıklar değerlidir diyerek ilçe belediye başkanlarımızla değerlendirmeler yapıyor, ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Eski sembol isimlerin yaşatılmasından yana olduğunu belirten Başkan Zeki Toçoğlu, meclise önerge geldiği takdirde sembol isimlerin yaşatılması konusunda destek vereceğini ifade etti. Son zamanlarda Sakarya’daki anket gündemiyle alakalı açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, meclis toplantısına katılanlara telefonlar ve ya yüz yüze anket yapılıp yapılmadığını sordu. Anketlerin manipülasyon hedefiyle yapıldığının altını çizen Toçoğlu, “Şehirde ne durumda olduğumuzu biliyoruz. Sakaryalıların güvenini kaybettiğimi hissettiğim an aday olmayacağımı bilmenizi isterim. Bu tür suni gündemlerle çok ilgilenmiyorum” ifadelerini kullandı.

İller Bankası’ndan, Gar Meydanı için ilave 5 milyon, Güney Terminal’e yapılacak Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi için 4 milyon ve yapılacak Bilim Merkezi için 8 milyonluk kredi kullanımı ile alakalı açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, vergi ve sigorta borçlarının Büyükşehir Belediyesi’nin gelirlerinin %40’ını kapsadığını ve hizmet verebilmek için İller Bankası’ndan uygun kredi almanın mantıklı ve uygun olduğunu açıkladı. “Gar Meydanı kamulaşmasın diyemeyiz” diyen Başkan Toçoğlu, “Gar Meydanı 20 milyon liraya kamulaştırılıyor. Gar Meydanı kamulaştırılmasın diyemeyiz. Güney Terminali’ndeki binaya üniversiteden sağlam raporu gelmedi ve yıkım kararı alarak o binayı yıktık. Şimdi oraya Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Yaşlı Hizmet Birimi, Aile ve Çocuk Kulüplerinin yer aldığı nitelikli bir tesis olacak Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi’ni hizmete sunacağız. 4600 metrekare kapalı alana sahip Bilim Merkezi’ni ise Serdivan’da yapacağız. Serdivan Meclisi bize yer gösterecek. Bilim Merkezi’mize TÜBİTAK 15 milyon liralık malzeme desteği verecek. Maliyetli fakat şehrimiz için önemli ve gerekli işler. İnşallah Sakarya’mız için hayırlı olur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Adapazarı Arifiye arasında uygulanacak Hafif Raylı Sistem ile alakalı da bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “TCDD ile protokol imzalamak için meclisimizden yetki istiyoruz. Bakanımız Nihat Ergün’de bölgemizin ulaşım havzası olma fikrine sıcak bakıyor, kendisi de ifade etti. Gar, Mithatpaşa, Otogar, Arifiye ve Sapanca arasındaki hafif raylı sistemde biz tecrübe kazanacağız. 1 tanesi yedek olmak üzere 3 aracımız hazırlandı. Duraklar içinde ihaleye çıkacak ve TCDD ile protokol imzalayacağız” dedi.

Başkan Toçoğlu niteliksiz eleman çalıştırmadıklarını ifade ederek, "Genç, yetenekli ve belli okullardan mezun olmuş arkadaşlarımızı istihdam ediyoruz. Hizmet içi eğitimlere önem veriyoruz, arkadaşlarımızın kendilerini daha da geliştirmesi için azami gayret sarf ediyoruz. Milletin parasına göz dikmeyen, el uzatmayan insanları istihdam ediyoruz. Ben kadromdan çok memnunum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz