Eski Vali Yıldırım, Malatya Basınını Unutmadı

Emekli Anayasa Mahkemesi Üyesi ve eski Malatya Valisi Mustafa Yıldırım, "Her kademedeki yöneticilerin eleştiriden mutluluk...

Emekli Anayasa Mahkemesi Üyesi ve eski Malatya Valisi Mustafa Yıldırım, "Her kademedeki yöneticilerin eleştiriden mutluluk duyması lazım” dedi.

Yıldırım, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşen Yıldırım, 10 yıl sonra yapmış olduğu ziyaretten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Yıldırım, “Malatya’da görev yaptığım 3.5 yıl içerisinde yazılı ve görsel basın ile yakın iş birliği yapmıştım. Basın artık bütün dünyada yeni bir kuvvet olarak ortaya çıkıyor. Hem siyaseti yönlendirmekte, hem eleştirmekte, hem yol göstermekte, zaman zamanda yapılan çalışmaları kamuoyuna mal etmekte. Onun için devletin belli kademelerinde görevli olanlar, başta siyasiler olmak üzere basın ile iç içe olmak, onlarla beraber çalışmak durumundadırlar. Kamuoyunu doğru mesaj vermek ve yapılan çalışmaları anlatmak için gereklidir. Basın doğru bilgilendirme yapmasının yanında, basın eleştiri hakkını kullanmalı. Çok önemlidir. Sizi hep met eden kişilerden mutlu olmayın. İyi şeyler yapıldığı zaman met edilmesi güzel bir şeydir. Ama yanlışlar yapılıyorsa onların da eleştirilmesi lazım. Her kademedeki yöneticilerin eleştiriden mutluluk duyması lazım. Demokrasinin esası da odur” dedi.

Reklam
Reklam

Yıldırım, bir süre basın mensupları ile sohbet ederek anılarını tazeledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: