Eski Van Caddesi Kaldığı Yerden Devam Edecek

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, daha güzel bir şehir merkezi için çalıştıklarını, bu anlamda esnafın...

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, daha güzel bir şehir merkezi için çalıştıklarını, bu anlamda esnafın görüşünden de istifade etmeye çalıştıklarını söyledi.

Başkan Arslan, Cumhuriyet Caddesi'nin yenilenmesi ve eski Van Caddesi'nin 2. Etap Yapılandırılması çalışması için esnafla fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmada görüş alışverişinde bulunuldu. Arslan, “2013'ün sonunda Ağrı nasıl bir görünüm alacak? Yapmış olduğumuz ve yapacağımız tüm çalışmalarda sizlerin fikir ve düşüncelerinizi almak üzere istişare toplantılarımıza devam ediyoruz. Tabi bizim Eski Van Caddesi ile ilgili bu toplantının içinde biraz daha özel bir çalışmamız olacak, halkımızın bizden istediği Meydan Camisi’nin yeniden yapılandırılması talebinde bulunuldu. Meydan Camisi'nin yapımı çalışmasını 2009'da ele aldık, buranın mülkiyeti tamamıyla belediyemize ait olan bir yer, iki dernek arasında çıkan hukuki nedenlerden ihtilaf çıkmıştır. Biz bu iki derneği devre dışı bıraktık, yeni bir dernek kurduk. Bu derneğimiz gayretli çalışmalar yürüttü. Hizmetin hiçbir sınırı yok, yoğun bir şekilde beklenti içinde olan vilayetimizin çok daha güzel şeylere layık olduğuna inanıyoruz ve bu şekilde de yola çıktık. Bu sene Cumhuriyet Caddemizi yeni bir şekle kavuşturacağız, bu projeyi de sizinle birlikte istişare edeceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Caddesi'nde, kaldırımları kaldırarak modern bir alt peyzaj ve bütün dükkânların ön taraflarını tek tip bakalit yaptıracaklarını ifade eden Arslan, şöyle dedi: “Cumhuriyet Caddesi'ne girildiği zaman o caddedeki güzellik, estetik, bakıldığı zaman insanın ruhunu okşayacak, dükkânların eskiyen çatıları değişecek, modern bir hal alacaktır. Caddenin girişlerindeki demir engeller kaldırılarak, yerine yüksek araçların girişini engelleyecek hidrolikli korumaları yaptıracağız. Bu yaptığımız projelerden biri, cadde esnafı ile tekrar görüşüldükten sonra yapılması istenen proje, oylama sonucu hizmete sunulacaktır. 2013 yılının temmuz ayında seçilen proje ile Cumhuriyet Caddemiz güzelliğine Ağrımız da modern bir yapıya kavuşacaktır. Bizim yıllardır konuştuğumuz Kağızman Caddesi genişlemedi, genişletilemedi diyorduk. 2010'da yapmış olduğumuz çalışma sonucunda Kağızman Caddesi'nin genişleme kararını aldık, 2011 yılında da diğer işleri bitti, 2012 yılında yıkımını bitirdik ve bu senenin temmuz ayına kadar da tüm kaldırım ve asfalt çalışmaları bitmiş olacaktır. Sıcak karışımlı asfaltımız Şehir Mezarlığı'ndan çevre yoluna kadar ve üniversite yolundan, Doğubeyazıt Çevre Yolu'na kadar olan önemli çalışmalardan bir kısmı bitti, şehir içi ve ara sokakların kalan kısmı da bu sene bitirilerek güzel bir görünüme kavuşacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: