Eski Van Şehrindeki 3 Cami Ramazan'a Yetişecek

Van Valisi Münir Karaloğlu, eski Van şehrinde restorasyon çalışmaları devam eden Horhor, Hüsrevpaşa ve Kayaçelebi camilerinin önümüzdeki yıl Ramazan ayında

Van Valisi Münir Karaloğlu, eski Van şehrinde restorasyon çalışmaları devam eden Horhor, Hüsrevpaşa ve Kayaçelebi camilerinin önümüzdeki yıl Ramazan ayında ibadete açılması için çalıştıklarını söyledi.

Eski Van şehrinde bulunan ve 1915 olayları sırasında yıkılan Horhor Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor.

Vali Karaloğlu, havaların soğumasından dolayı bu yılki çalışmalara ara verilen camide, incelemelerde bulundu.

3 yıldır Van Kalesi'nde ve eski Van şehrinde ciddi restorasyon çalışması başlattıklarını belirten Karaloğlu, eski Van şehrinde depremde zarar gören Hüsrevpaşa ve Kayaçelebi camilerinin restorasyon çalışmasının Vakıfları Genel Müdürlüğü'nün yaptığı ihaleyle devam ettiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Horhor Camisi ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Karaloğlu, "Yapılan çalışmalarda artık duvarlar ve cami ortaya çıkmış. Şu anda hava koşullarından dolayı çalışmalar durdu. İnşallah martta burada da çalışmaya başlayıp, hem Horhor Camisi'ni, hem Hüsrevpaşa hem de Kayaçelebi'yi Ramazan'a yetiştirmeye çalışacağız. Büyük bir sorun olmazsa üçünü de Ramazan'a yetiştirip eski Van şehrini deprem öncesinde olduğu gibi şenlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

-Eski Van Şehri'nde bir cadde ortaya çıkarılacak-

Eski Van şehrindeki ibadethane ve sivil yaşam alanları bulunduğu bölgede bir cadde açmak istediklerini belirten Karaloğlu, şunları söyledi:

"Horhor Camisi'nden başlayarak Tebriz Kapı'ya kadar olan bir caddeyi açmak istiyoruz. Üzerindeki Ulu Camii, Kızıl Minareli Camii, Abbasağa Camii gibi camilerin de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından keşifleri tamamlandı, yakında ihaleye çıkacak. Bir caddeyi açarak o caddenin etrafındaki hem ibadet mekanlarını hem de sivil yaşam mekanlarını ortaya çıkararak eski Van şehri böyle bir şehirdi demek istiyoruz."

Reklam
Reklam

Vali Karaloğlu, çalışmalarla ilgili Rölöve ve Anıtlar Van Bölge Müdürü Cemil Karabayram ve YYÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Öztürk'ten bilgi aldıktan sonra Van Kalesi'nden ayrıldı.

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: