Eski Yarsav Başkanı Eminağaoğlu’ndan Çankırı Barosu’na Ziyaret

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından İstanbul'dan Çankırı'ya atanan eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından İstanbul'dan Çankırı'ya atanan eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Çankırı’ya birileri ceza olarak görse de bu benim için gurur ve onurdur” dedi.

Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu, Çankırı Barosu’nu ziyaret etti. Ağaoğlu, ziyarette baro başkanı Av. Erkan Köroğlu ile güncel hukuki konular üzerine bir süre sohbet etti.

Eminağaoğlu, “Cumhuriyetin hukuk devrimiyle var ettiği hukukun üstünlüğü, etkinliği ve egemenliği Cumhuriyete ve hukuk devrimlerine olan saldırı ve biçimlendirme anlayışıyla gücün üstünlüğü ve mutlakıyetçiliğine dönüşmekte, hukuk güvence olmaktan, adaleti sağlamaktan uzaklaşarak, iktidarın silahı haline getirilmekte yasalar bu anlayışla çıkarılmaktadır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Herkese hukuk, herkese adalet anlayışı ile mücadele ederken cezalandırılarak İstanbul‘dan Çankırı’ya atandığını dile getiren Eminağaoğlu, Çankırı’ya atanmayı birileri ceza olarak görse de kendisi için onur olduğunu belirtti.

Aynı mücadelenin artık Anadolu’ya açılarak Çankırı’da sürdürüleceğini dile getiren Eminağaoğlu, “Bu mevziler terk edilmeyecektir. Çankırı’yı ceza olarak görüp, küçümseyip beni Çankırı’ya atasalar da Çankırı’da olmak benim için ödüldür. Çankırı’da adalet dağıtacak olmak, hukuk mücadelesini buradan Anadolu’ya yayacak olmak benim için mutluluk, bir şans ve fırsattır. Halkımızın adalete ve hukuka olan inanç ve güveni için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu anlayış ve düşüncelerle aynı mücadeleyi veren Çankırı Barosunu’ da kutluyoruz. Birlikte aynı anlayışta ve ortak paydalarda kenetlenerek mücadele edecek olmayı bir şans olarak görüyorum. 90 yıl önce halk müdafii hukuk deyip hukukuna sahip çıkarak verdiği hukuk mücadelesiyle kurtuluşu gerçekleştirdi. Şimdi Cumhuriyete yönelen saldırıları ortadan kaldırmak için, gün hukuka sahip çıkma, aynı anlayış ve kararlılıkla mücadele etme, mücadeleye devam etme günüdür” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: