Eski YÖK Başkanı Özcan: Danıştay'a müracaattan bir şey çıkacağını zannetmiyorum

Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, CHP'nin katsayı uygulamasının kaldırılması kararının iptali için Danıştay’a dava...

Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, CHP'nin katsayı uygulamasının kaldırılması kararının iptali için Danıştay’a dava açmasını değerlendirdi. Özcan, "Yapılan müracaattan bir şey çıkacağını zannetmiyorum." dedi.

Memur-Sen tarafından düzenlenen programda açıklamada bulunan eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, "Eşitlik adına yapılmış bir uygulamadır. Yargı gereken kararı verecektir. Eğitim sistemi içerisine bu tür zorlamayla dayatılmış manilerin koyulmaması gerekir. Başörtüsü gibi, katsayı gibi meselelerin halledilmesi gönlümüzü okşuyor. 11 yıllık eziyetin gitmiş olması çok önemli." dedi.

Reklam
Reklam

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise "Dün ikna odaları kuranlar, milletin çocuklarıyla alay edenler şimdi yine milletin çocuklarını eleyerek sadece kendi çocuklarına gelecek verme gayretindeler. İnşallah bu düşünce yargıda kabul görmez. Kabul görse de bundan sonra bunun karşılığı olmaz. Ben serçe misali safım belli olsun diyorum. Kargalar hep utanmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz