"eskiden Çifti Mazot Bulamıyordu"

AK Parti Bandırma İlçe Teşkilatı Basın Sözcücü Yakup Ataş, iddiaların aksine çiftçinin hükümetin tarım politikalarından...

AK Parti Bandırma İlçe Teşkilatı Basın Sözcücü Yakup Ataş, iddiaların aksine çiftçinin hükümetin tarım politikalarından memnun olduğunu söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında CHP Balıkesir İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Koçyiğit'in iddialarına cevap veren Ataş, kamuoyuna doğru bilgilerin verilmediğini belirtti. Koçyiğit'in sürekli kendisinin Köylü ve çiftçi çocuğu olduğunu söylediğini hatırlatan Ataş, "Ben de çiftçi çocuğuyum, hatta önümüzdeki günlerde tarlaya gideceğim, elimde halen nasır var" dedi.

Reklam
Reklam

Siyasilerin vatandaşlara her zaman doğruyu söylemesinin gerekliğini ifade eden Yakup Ataş, "Kendisi buğday fiyatının 80 kuruş civarında olması gerektiğini söylüyor. Açıklanan fiyat ile dönüm başına verilen desteklemeler ile zaten bu fiyatın verildiği ortada, bunu söylemiyor" diye konuştu.

Basın sözcüsü Ataş, AK Parti iktidarının iş başına geldiği günden bu yana ülkede enflasyon canavarı diye bir şey kalmadığını söyledi. Türkiye'nin uluslararası para fonu IMF' ye borç para verebilecek hale geldiğini belirten Ataş, "Geçmiş yönetimler zamanında bırakın çiftçiye destekleme vermeyi, parasıyla mazot bile bulamayanlar vardı. Şimdi Koçyiğit parasını versin, kendisine kuş sütü getirtirim. Kendileri 2002-2003 yıllarında halk bu kadar sıkıntı içerisinde iken buğdayı stok yapıp sattılar. Eskiden getirilen buğdaydan ton başına 10 dolar alınırken, bizim dönemimizde 130 dolar vergi alınmaya başlandı. Bu, çitçiyi korumak için alınan gizli tedbirdir. Bizim dönemimizde sadece hasat döneminde alım yapan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 12 ay boyunca alım yapmaya başladı" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Çiftçinin hükümetin tarım politikalarından memnun olduğunu söyleyen Ataş, her kesimde olduğu gibi tarımda da şikayetlerin olabileceğini, ancak kesinlikle bir memnuniyetsizliğin olmadığını savundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: