MÖ 341 - MÖ 270
Özellikle Hellenistlik'in kurucularından olan büyük düşünür Epikür'ün kitapları Paflagonya'da o zamanlar sahte peygamberlik yapan Alexander tarafından yakılarak imha edilmiş.
244-311
Bu yazarımızın eski Roma İmparatorluğu'nun krallarından biriydi. İlk emirlerinden biri de zamanında kendi yazmış olduğu Mısır dilindeki kitapların yakılmasıydı. Ardından yeni Hristiyan dinine savaş açtı ve bu konuda olan tüm kitapları yaktırdı.
386-451
1138 - 1204
Yahudi bir din adamı olan ve musevilikte bir zamanlar 2. Musa olaran gösterilen Moshe ben Maimon'nun Guide for the Perplexed (Kafası Karışmış Olana Rehber) kitabı Fransa'da ateşe verilmiş.
1320 - 1384
John Wycliffe, ünlü bir filozof ayrıca din düşünürüydü. Birçok vaiz veren Wycliffe'ın kitapları Prag Başpiskopos'u tarafından yakıldı.
1494–1536
Kendisi bir çevirmendi ve aktif olduğu yıllar çevirdiği İncil, her devlet tarafından yakıldı.
1511 - 1553
İspanyol ilahiyatçı, hekim ve haritacı olan Servetus tıp alanında kan dolaşımını bilimsel olarak inceleyen ilk insandır. Yaptığı çevirilerde Protestanlık'ı ve Katoliklik'i yok sayarak İsa'nın hiçbir tanrısal konumu olmadığını savundu. Birçok dinci tarafından kafir ilan edildi ve 1553 yılında kitaplarıyla birlikte diri diri yakıldı.
1483-1546
Alman düşünürün keşiş, teolog, üniversite profesörü ve Protestanlık'ın babası gibi lakaplara sahipti. Ayrıca Lütercilik'in yayılması da onun eseriydi. Martin Luther aslında Avrupa'yı tamamen karanlık çağdan çıkarmış olan Reform hareketinin en önemli lideriydi. Katolik kilisesine savaş açtı ve bu sayede Avrupa'da yeni bir devri başlattı. İncil'i herkes okuyabilsin diye Almanca'ya çevirtti. Ardından tüm dillere çevrildi. Ancak Kilise Luther'in çevirdiği tüm incilleri yaktırsa da Reform'a engel olamadı.
1588 - 1679
1871-1945
1912-2001
Ünlü Brezilyalı romancı ülkesindeki kakao işçiliğine dair birçok öğütleyici ve lirik üsluplu romanlar yazdı. Ayrıca sistemi eleştiren birçok eserini mizahi dille yayımlattı. Ancak dönemin diktası Vargas, Amado'nun birçok kitabını yaktırdı.
1897-1957
1925-2006
Bahsedilen dönemlerde birçok ünlü düşünürün kitapları iktidarlar,krallar veya karşıt görüşlü din adamları yüzünden yakıldı. Çin'de Falun Dafa'nın prensiplerini öğreten kitaplar yakılırken, Mısır'da Abu Nawas'ın eşçinsellik temalı şiirlerinden oluşan kitapları yakılmıştır. İkinci Dünya Savaş'ında ise Nazi Almanya'sıyla ittifak kuran İtalya'da Mussolini önderliğinde kara gömleklilerin gölgesinde faşizm benimsendi ve birçok öğretici kitap yakıldı. Özellikle faşizmi kötüleyen tüm kitaplar sahileriyle diri diri yakıldı. Orta Çağ'da da buna benzer birçok durum yaşandı; Bocaccio’nun Decameron’u ve Ovid’in kitapları Floransa'da Girolamo Savonarola adlı rahibin destekçileri tarafından yakılmıştır.