Eskigediz'de Eski Elektrik Direkleri Sökülüyor

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Eskigediz beldesinde, eski elektrik direkleri sökülüyor.Eskigediz'de, elektrik hatlarının yeraltına alınması için...

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Eskigediz beldesinde, eski elektrik direkleri sökülüyor.

Eskigediz'de, elektrik hatlarının yeraltına alınması için yürütülen çalışmalar kapsamında Kurtuluş mahallesindeki eski direklerin sökümüne başlandı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Eskigediz Belediye Başkanı Feridun Altıntop, elektrik hatlarını yer altına alma çalışmasını tamamlayan yüklenici firmanın eski elektrik direklerinin sökümünü de yakında tamamlayacağını söyledi.

Geçmiş yıllarda şehrin belli başlı merkezlerinde yapılan yer altına alma çalışmalarının Kurtuluş mahallesinde devam ettirildiğini belirten Eskigediz Belediye Başkanı Feridun Altıntop, daha önce şehir merkezindeki ana caddeler ile Kurtuluş Mahallesi ve İtfaiye binasından Gediz Mezarlığı'na kadar olan caddelerde bulunan elektrik kablolarının tamamen yer altına alındığını, eski direklerinde sökümüne geçildiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Başkan Altıntop şöyle konuştu: "Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi yetkilileriyle yürütülen görüşmeler sonucu beldede en önemli sorunlardan biri olan elektrik kablosu kirliliği ve buna bağlı tehlikeler ortadan kaldırıldı.

5 bin yıllık tarihe sahip yerleşim merkezi Eskigediz'in estetiğini bozan, can ve mal emniyeti bakımından da büyük tehlikeler meydana getiren o çirkin görüntü ortadan kaldırılıyor.

Daha önce TEDAŞ ile başlattığımız çalışmalarda ilk olarak trafolarımızdan bazılarını yeniledik. Ardından şehir merkezindeki tüm elektrik hatlarının yer altına alınması planlandı ve çalışmalar büyük oranda tamamlanarak şehrimize yeni bir düzen geldi.

Açılan kanalların kapatma işini belediyemiz sağlamaktadır. Beldemizin tarihi dokusu ve görselliğini bozmadan gerçekleştirilen bu çalışma, halkımızın yaşam kalitesini olumlu yönde etkilemektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: