"Eskikaraağaç 8. Leylek Şenliği"

Karacabey'e bağlı Eskikaraağaç köyünde, "8. Leylek Şenliği" düzenlendi.

Karacabey'e bağlı Eskikaraağaç köyünde, "8. Leylek Şenliği" düzenlendi.

Nilüfer Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl Avrupa Tabiat Mirası Vakfı tarafından "2011 Avrupa Leylek Köyü" ilan edilen Eskikaraağaç köyünde gerçekleştirilen şenlik kapsamında çeşitli etkinliklere yer verildi.

Şenliğin açılış programında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Eskikaraağaç'ın Nilüfer Belediyesi'nin sorumluluk alanında olmamasına rağmen çevre açısından konunun önemine dikkat çekmek için 8 yıl önce Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi öncülüğünde pek çok kurumun desteğiyle bu şenliği başlattıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Eskikarağaç Leylek Şenliği'ni önümüzdeki yıllarda da aynı amaçlarla sürdürmekte kararlı olduklarını ifade eden Bozbey, "Ancak üzülerek ifade ediyorum ki gölü tehdit eden kirleticiler hala engellenebilmiş değil" dedi.

Uluabat Gölü'nün yok olmaya doğru gittiğini belirten Bozbey, bu şenliğin Uluabat'ın kirleticilerden arıtılması adına bir dönüm noktası olmasını diledi.

Bozbey, ayrıca Eskikaraağaç'ın Bursa turizminden pay alabilmesi için mutlaka turizm firmalarının tur programlarına dahil edilmesi ve göl çevresinde oluşturulacak bisiklet yolları, çevrenin doğası ile insanları kendisine çekecek bir merkez haline getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun ise henüz on yılını doldurmadan Avrupa Tabiat Mirası Vakfı tarafından "2011 Avrupa Leylek Köyü" ilan edilen Eskikaraağaç'ın, şenliğin ikinci on yılında dünyanın da göz bebeği haline geleceğine inandığını söyledi.

Şenlik daha sonra Hacivat-Karagöz gösterileri, karikatür sergisi, gölde tekne gezileri, belgesel film gösterimi ve çeşitli etkinliklerle devam etti.

Reklam
Reklam

Şenliğe, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: