Eskikaraağaç Köyünde Süne Yumurta Parazitoidi Salımı Yapıldı

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Uluabat Gölü çevresinin pestisitler tarafından kirletilmesinin önüne...

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Uluabat Gölü çevresinin pestisitler tarafından kirletilmesinin önüne geçmek amacıyla süne yumurta parazitoidi salımı yaptı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik'in de katıldığı süne yumurta parazitoidi salımı Karacabey'in Eskikaraağaç köyünde gerçekleştirildi.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ve Karacabey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çağdaş Çeki’nin de hazır bulunduğu salımda renkli görüntüler yaşandı.

BİYOLOJİK MÜCADELE ÖNEMLİ

Reklam
Reklam

Süne yumurta parazitoidi salımı programı hakkında bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, biyolojik mücadelenin önemine dikkat çekti. Bursa'da 2013 yılında 292 bin 945 dekar alanda 1 kontolor ve 10 sürvey ekibi kıymetlendirme sürveyi yapıldığını anlatan İl Müdürü Çelik, süne sürvey ekiplerinin 9 Mayıs 2013 tarihi itibariyle yumurta parazitoid sürveylerine başladığını söyledi.

250 BİN YUMURTA PARAZİTOİDİ SALIMI YAPILDI

İl Müdürü Ömer Çelik, sünenin en önemli doğal düşmanının trissolcus semistriatus olduğunu söyledi. Ömer Çelik, doğada mevcut olarak bulunan bu doğal düşmana ilave olarak Uluabat bölgesinde göl çevresinin pestisitler tarafından kirletilmesinin önüne geçilmesine katkı amacıyla 250 bin adet yumurta parazitoidi salımı yapıldığı bilgisini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: