Eskişehir Emniyeti'ne Akademik Destek

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ile Osmangazi Üniversitesi arasında yapılan işbirliği sayesinde polislerin karşılaştığı sorunlara akademik çözümler...

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ile Osmangazi Üniversitesi arasında yapılan işbirliği sayesinde polislerin karşılaştığı sorunlara akademik çözümler üretilecek.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Emniyet Müdürlüğü arasında yaşam boyu eğitimin sağlanması ve sorunlara karşı ortak çözüme yönelik işbirliği protokolü yapıldı. ESOGÜ Rektörlük binasında Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen ve Emniyet Müdürü Naci Kuru tarafından imzalanan protokolde, polislerin yaşadıkları sorunlara akademik çözümler üretilmesi amaçlandı. Bu bağlamda, polislerin karşılaştıkları problemlerin tespiti, çözümü ve personelin eğitiminde Osmangazi Üniversitesi öğretim üyelerinden faydalanılacak. Uzman akademisyenler tarafından belirlenen konular çerçevesinde etkili anne-baba eğitimi, konuşma becerileri, etkin liderlik, stres ve pozitif yaşam, halkla ilişkiler, başarılı sunum yapma teknikleri konularında eğitimler verilecek.

Reklam
Reklam

İmzalanan protokol ile Emniyet Müdürlüğünün her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde programlar hazırladıklarını ifade eden Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen, “Güzel konuşma becerisi, insanlara daha güzel yaklaşma becerisi, bilgilerini artırma becerisi olarak kurslar düzenleyeceğiz, konferanslar düzenleyeceğiz. Biz bunu üniversitenin topluma bir görevi olarak addediyoruz. Üniversiteler sadece öğrenci yetiştirmezler, akademik araştırma yapmazlar, aynı zamanda bulunduğu bölgenin tüm problemine çözüm bulmaya çalışırlar.” dedi.

Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru da protokol sayesinde il merkezinde görev yapan 2 bin 300 polisin daha iyi hizmet verebilmesinin sağlanacağına değindi. Kuru şöyle devam etti: “Polisimizin öncü eğitimlerini karşılayacak şekilde bir protokol, bunun da tabi en başta da polisimizin halkla ilişkilerini geliştirme, onlarla daha iyi iletişim kurma ve meslek içerisindeki stresini azalttırmak için yapıyoruz. Bunun sonucunda polisimizin vatandaşımızla münasebeti daha da güçlenecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: