Eskişehir Merkezli 9 Ilde Fetö Operasyonu: 29 Havacı Asker Ile 5 Jandarma Gözaltında

ESKİŞEHİR, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeline yönelik FETÖ/PDY soruşturması

ESKİŞEHİR, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeline yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 37 askere yönelik Eskişehir, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir, Malatya ve Muğla illerinde bu sabah eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 4 teğmen, 20 astsubay ile 1 uzman çavuş yakalandı. Gözaltına alınan 29 askerin evlerinde yapılan aramalarda terör örgütü propagandası içeren kitap, yayın ve dijital verilerin ele geçirildi, evlerinde bulunmayan 8 askerin ise yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.
JANDARMAYA DA OPERASYON
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah ayrıca Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı personeline yönelik düzenledikleri FETÖ/PDY operasyonunda 1 yarbay, 1 üsteğmen, 2 astsubay ve 1 uzman çavuşu gözaltına aldı, 2 kişinin ise arandığı belirtildi.
Gözaltına alınan 29 havacı asker ile 5 jandarmanın Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülerek sorgulamalarının yapılacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: