Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Ayata:

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, "Hiçbir velimiz 'karne parası' adı altında okullarımıza para vermeyecek" dedi.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, "Hiçbir velimiz 'karne parası' adı altında okullarımıza para vermeyecek" dedi.

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'ni (EGC) ziyaret eden Ayata, basının en çok ilgi alanlarından birisinin eğitim camiası olduğunu söyledi.

Eskişehir'in eğitim konusunda altyapısının iyi olduğunu kaydeden Ayata, "Eskişehir'de eğitimin kalitesini, başarısını daha iyiye götürebilmek adına elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Eskişehir, LYS sınav başarısında olması gereken yere en kısa zamanda gelecektir. Geçen yıllar biraz daha geride olan Eskişehir, Türkiye'de bu sene en azından birinci sınavda sayısal 1 ve 2'de 7. oldu. İlk 10 içine girmemişti. Eskişehir, inşallah önümüzdeki dönemde ilk üçün içerisine girecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Ayata, göreve geldiğinde okullardaki yöneticilerde öz güven eksikliğini fark ettiğini ifade ederek, toplantılar yaparak bunu giderdiklerini anlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, bir gazetecinin 'karne parası' tartışmalarıyla ilgili sorusu üzerine ise şöyle konuştu:

"Okullarımızın paraya ihtiyacı var mı- Var, çünkü bakanlığımız bu konuda okullara masraflar için ayrı bir ödenek ayırmıyor. Bu da bizim eksikliğimiz. Ya bakanlığımız böyle ödenek ayıracak ve biz velilerden para almayacağız. Yoksa velilerimizin çocuklarının daha iyi eğitim alması için bir katkıda bulunması gerekiyor. Ancak, bunu şöyle ifade ediyoruz. (Ekonomik durumu olmayanlardan kesinlikle istemeyin) diyoruz. Ama ekonomik durumu iyi olanlardan iki taksit halinde okulun giderine göre belirli bir miktarda para talepte bulunabilirsiniz. Ama hiçbir kimse, (benden zorla para alıyorlar) diye şikayete gelmesin. 'Eğer bir kişi gelirse, hakkında işlem yaparız' diyoruz. Yani istemesini bileceksiniz, ikna edeceksiniz, alabilirseniz alacaksınız. Alamıyorsanız, bu da bir eksiklik demektir. (Ona göre dikkat edin) diyoruz. Bunun dışında kesinlikle karne parası diye bir şey yok. Hiçbir velimiz karne parası adı altında okullarımıza para vermeyecek. Ancak, diplomalarda bir harç bedeli var. Belki onu talep ederler. Çünkü, onu okullar ödüyor. Onun dışında herhangi bir para talebinde bulunmayacaklar."

Reklam
Reklam

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca da, Eskişehir basınının örnek alınabilecek düzeyde ve kalitede olduğunu söyledi.

EGC'nin Türkiye'nin en eski ve köklü basın kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayan Karaca, ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği Ayata'ya "Eskişehir basın tarihi" kitabını hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: