Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sarıkaya: "Vatandaşlarımızdan Bir Yerde Duman Görür Görmez Telefonla177'yi Arayarak Bize Haber Etmelerini Istiyoruz"

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, yangınlarda ilk müdahalenin çok önemli olduğunu belirterek, vatandaşların duman görür görmez 177'ye haber etmelerini

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, yangınlarda ilk müdahalenin çok önemli olduğunu belirterek, vatandaşların duman görür görmez 177'ye haber etmelerini istedi.

Sarıkaya, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü Kocakır İlk Müdahale Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında yangın sezonunun 15 Mayıs itibariyle başladığını bildirdi.

Bölgede yıllık ortalama 26 adet yangın çıktığını, bunun sonucunda da ortalama 50 hektar alanın yandığını ifade eden Sarıkaya, şöyle konuştu:

"Yangınlarda ilk müdahale çok önemli. Bizim vatandaşlardan isteğimiz yangın konusuna duyarlı olmaları ve bir yerde duman görür görmez, telefonla 177'yi arayarak bize haber etmeleri. Ayrıca bizim bu çevrede ot çok fazla. Arabayla yolculuk yapılırken dışarıya atılan sigara izmaritleri hiç beklenmedik anda alev alabiliyor, vatandaşlarımızdan isteğimiz sigara izmaritlerini dışarıya atmasınlar, mangal yaptıkları zaman yaktıkları ateşleri mutlaka söndürmeleri. Bölgemizde 20 adet arazörümüz, 7 adet su ikmal aracımız, 11 adet yangına ilk müdahale aracımız, 88 adet su tankımız, 2 adet de dozerimiz mevcut. Yangın söndürmede hava araçları da var ama Eskişehir Bölge Müdürlüğü yangına 2'nci derecede hassas olduğu için gerektiğinde çevre ilerden faydalanabiliyoruz."

Reklam
Reklam

Sarıkaya'nın konuşmasının ardından ekipler bir yangın tatbikatı yaptı.

Muhabir: Fatih Doğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: