Eskişehir Valisi: Bölgesel Işbirliği Imkânlarını Geliştirmek Istiyoruz

Vali Dr. Kadir Koçdemir, çeşitli incelemelerde bulunmak için Eskişehir’e gelen Cibuti Diyanet, Kültür ve Vakıflar...

Vali Dr. Kadir Koçdemir, çeşitli incelemelerde bulunmak için Eskişehir’e gelen Cibuti Diyanet, Kültür ve Vakıflar Bakanı Adem Hasan Adem ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Misafir heyette Adem’in yanı sıra Bakanlık Müsteşarı Şuayb Ecel ve Cibuti Vakıflar Genel Müdürü Rukiy Osman yer aldı.

Bu sene Eskişehir’in 2 başkentlik unvanı taşıdığını ve bu çalışmalardaki sloganlarımızdan birisinin “Her yere ve herkese yakınız” şeklinde olduğunu belirten Vali Koçdemir, “Dünyanın muhtelif yerleri ile bölgesel işbirliği imkânlarını geliştirmek istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Eskişehir’in gıda, sanayi, havacılık, savunma sanayi, sağlık ve raylı sistemlerde ileri seviyede olduğunu dile getiren Vali Koçdemir, “Ayrıca üniversite şehri olarak biliniyoruz. Tanışıp bir araya geldiğimizde 2 tarafın da çok menfaatine olacak bir sürü alan vardır. Bu ziyaretin somut işbirliği imkânlarının başlangıcı olmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Bakan Adem ise konuşmasında, Eskişehir’de gördükleri karşısında çok etkilendiğini vurgularken, özelikle eğitim ve sanayi alanlarında Türkiye’nin ve Eskişehir’in desteğini beklediklerini ifade etti. Adem, ülkesine döndüğünde gördüklerini Eğitim Bakanı ile Ticaret Bakanı'na aktaracağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: