Eskişehir Valisi'nin Yaralandığı Kaza-Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Eroğlu:

Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Eroğlu, makam aracıyla trafik kazası geçiren Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'in sağlık durumuna ilişkin, "Sayın

Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Eroğlu, makam aracıyla trafik kazası geçiren Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'in sağlık durumuna ilişkin, "Sayın Valimizin bilinci açık, konuşabiliyor, ayakta durabiliyor. Sadece gözlem amaçlı hastanemizde" dedi.

Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Vali Koçdemir'in sağlık durumunun iyi olduğunu, hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Koçdemir'in, özel serviste gözlem altında tutulduğunu kaydeden Eroğlu, "Sayın Valimizin durumu gayet iyi. Tahlilleri, tetkikleri yapıldı. Bilinci yerinde, kendisi gayet normal konuşuyor. İlk etapta ziyaretçilerini kabul etti. Şu anda diğer tahlil ve tetkikleri devam ettiği için belli bir zamana kadar ziyaretçi kabul etmiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Eroğlu, bir gazetecinin, Vali Koçdemir'in ne zaman taburcu olabileceği yönündeki sorusunu, "24 saate kadar gözlem altında kalmasında fayda var" diye cevapladı.

Koçdemir'in hastaneye geldiğindeki sağlık durumunun nasıl olduğu sorulan Eroğlu, "Vali Bey hastanemize geldiğinde genel durumu çok iyiydi, bilinci açıktı, hiçbir zaman bilinci kapanmadı. Konuşabiliyor, ayakta durabiliyor, sadece gözlem amaçlı hastanede. Şu an yüz bölgesinde ufak tefek yaralanmaları var, bunlarda çarpmaya bağlı sıyrıklar" ifadelerini kullandı.

Eroğlu, Vali Koçdemir'in makam şoförü Erdem'in de sağlık durumunun iyi olduğunu ve gözlem altında tutulduğunu sözlerine ekledi.

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Fidan ise hastanede Vali Koçdemir'i ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Sayın Valimizle görüştüm, durumu çok iyi" diye konuştu.

Öte yandan ESOGÜ Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Vali Koçdemir'in koruması Şener Çakır'ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da ESOGÜ Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek Vali Koçdemir'in koruması Şener Çakır'ın sağlık durumu hakkında hastane yetkililerinden bilgi aldı. Sakallı, hastane çıkışı gazetecilere, "Geçmiş olsun, Allah şifa versin. Vali Bey'i takip ediyoruz, iyiler. Şoförü iyiler. İnşallah koruması olan kardeşimiz, arkadaşımız da iyi olur" açıklamasını yaptı.

Vali Koçdemir'in içinde bulunduğu Sedat Erdem idaresindeki makam aracı, Ankara-Eskişehir karayolunun 181. kilometresinde, sürücüsü öğrenilemeyen 51 EC 776 plakalı kamyona arkadan çarpmış, çarpmanın etkisiyle şarampole savrulmuştu. Kazada yaralanan Vali Koçdemir, koruması Şener Çakır ve makam şoförü Sedat Erdem, Eskişehir'deki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Vali Koçdemir'in Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti çalışmaları için Ankara'dan dönerken kaza geçirdiği öğrenilmişti.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş - Oktay Özden

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz