Eskişehir Ziraat Odası’na Kayyum Atanması

Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen, son dönemde bazı basın yayın organlarında çıkan “Odunpazarı Ziraat...

Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen, son dönemde bazı basın yayın organlarında çıkan “Odunpazarı Ziraat Odası’na kayyum atandı, yönetim feshedildi” şeklinde çıkan haberlerin doğru olmadığını kaydetti.

Oda binasında bir toplantı düzenleyen Şen, gelen kayyumun, Eskişehir merkez ilçesinde faaliyet gösteren, Eskişehir Ziraat Odası olarak kurulan ve bu isimle tüzel kişilik kazanan başkanlığını da son olarak Hüseyin Ünal’ın yaptığı oda olduğunu hatırlattı. Eskişehir Ziraat Odası’na gelen kayyumun aldığı kararı da paylaşan Şen, “Eskişehir ilinin büyükşehir statüsü kazanması ve merkez ilçenin hukuki olarak ortadan kaldırılarak Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinin Büyükşehir ilçeleri olarak düzenlenmesine ilişkin 1993/505 sayılı KHK’nın yürürlüğe girmesinden sonra, Eskişehir Merkez ilçesi hukuken ortadan kaldırılmıştır. Bu nedenle, Odunpazarı Ziraat Odası adını aldığı, ayrıca Tepebaşı ilçesi sınırları içerisinde de Tepebaşı Ziraat Odası adıyla yeni bir oda kurulduğu görülmüştür. Bu nedenle kayyum heyetinin yönetiminde bulunan Odunpazarı Ziraat Odası’nın kapatılmasına karar vermiştir” şeklinde bir kararı vardır. Kısacası kayyumun atandığı Oda daha önce Hüseyin Ünal’ın başkanlığını yaptığı Eskişehir Ziraat Odası’dır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: