Eskişehir'de 2012 Böyle Geçti

Eskişehir'de 2012 yılına, Mihalıççık ilçesinde özel sektöre ait bir maden ocağındaki göçük sonucu 4 işçi hayatını kaybetmesi, Eskişehir Oto Tamirciler

Eskişehir'de 2012 yılına, Mihalıççık ilçesinde özel sektöre ait bir maden ocağındaki göçük sonucu 4 işçi hayatını kaybetmesi, Eskişehir Oto Tamirciler Sitesi'ndeki bir imalathanede yaşanan patlamada 4 kişinin ölmesi, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi ve Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'in içinde bulunduğu makam aracının Ankara-Eskişehir karayolunda kamyonla çarpışması sonucu korumasının hayatını kaybetmesi damga vurdu.

-Ocak-

Reklam
Reklam

20 Ocak: Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, evde eğitim gören kas hastası Dila Atman'ın karnesini verdi.

-Şubat-

24 Şubat: Anadolu Üniversitesi ile Eskişehirspor arasında üniversite-spor işbirliğinin geliştirilmesi adına 16 maddelik protokol imzalandı.

28 Şubat: Eskişehirsporlu futbolcu Batuhan Karadeniz, Eda Baş ile evlendi.

-Mart-

10 Mart: Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "2. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri" başladı.

19 Mart: Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

-Nisan-

2 Nisan: Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde özel sektöre ait bir maden ocağındaki göçük sonucu 4 işçi hayatını kaybetti.

4 Nisan: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına 2 yıl önce başlanan ve teknolojik donanımı ÇİMSA'nın katkısıyla Sabancı Vakfı tarafından sağlanan Türkiye'nin en büyük uzay evi Eskişehir'de hizmete açıldı.

12 Nisan: Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Eskişehir'deki evinde arama yapılan emekli Albay Alican Türk, gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

13 Nisan: Eskişehir'deki bir hamamda çamaşır suyundan etkilenen 22 kadın hastaneye kaldırıldı.

17 Nisan: Eskişehir'de düzenlenen operasyonda 45 kişi gözaltına alındı, 9,9 kilo esrar, 219 uyuşturucu hap ve 24 gram bonzai ele geçirildi.

17 Nisan: 4 Eylül 2010'da tramvay durağında karşılaştığı 11 yaşındaki ilköğretim öğrencisine Öznur Uluişden tecavüz edip öldürdüğü iddia dilen Ali Haydar Körmeçli, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

19 Nisan: Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Eskişehir'de evinde arama yapılan emekli Albay Veli Seyit gözaltına alındı.

23 Nisan: Merkezi Eskişehir'de bulunan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin (TFFHGD) 10. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek aday olarak seçime giren, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Üst Klasman Gözlemci ve TFFHGD Antalya Şubesi Genel Kurul Delegesi Abdurrahman Arıcı, TFFHGD'nin yeni genel başkanı oldu.

24 Nisan: Türkiye'de pilot il seçilen Eskişehir'de "e-reçete" uygulamasıyla reçeteler elektronik ortamda yazılıp MEDULA sistemi üzerinden eczacılar tarafından görülüyor.

Reklam
Reklam

-Mayıs-

3 Mayıs: Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı.

9 Mayıs: Eskişehir'de terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

8 Mayıs: Seyitgazi ilçesinde kaybolan 3 yaşındaki çocuğun bulunması için çalışma başlatıldı.

20 Mayıs: Seyitgazi ilçesinde kaybolan 3 yaşındaki çocuğun cesedi bulundu.

27 Mayıs: Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Gülçayır köyü yakınlarından geçen Sakarya Nehri'nde toplu balık ölümlerine rastlandı.

-Haziran-

1 Haziran: Eskişehir'de alarmı ve güvenlik kamerası çalışmayan kuyumcuya giren hırsız, tezgah üzerinde bırakılan 116 bin lira değerindeki altını çaldı.

11 Haziran: Eskişehir'de psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilen Mithat Cingi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Farmakaloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan annesi Prof. Dr. Munise İpek Cingi (63) ile özel bir hastanede Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı olarak çalışan babası Prof. Dr. Emre Cingi'yi (70) öldürüp intihar etti.

Reklam
Reklam

22 Haziran: Eskişehir Oto Tamirciler Sitesi'ndeki bir imalathanede yaşanan patlamada 4 kişi öldü.

24 Haziran: Eskişehir'de yapılan 43. Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası sona erdi. Türkiye, erkeklerde 199 puanla, bayanlarda ise 192,5 puanla şampiyon oldu.

-Temmuz-

19 Temmuz: Eskişehirspor, 1987-1988 sezonunda Balkan Kupası'nda yaptığı son maçın ardından, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Saint Johnstone ile karşılaşarak 24 yıllık Avrupa hasretine son verdi.

22 Temmuz: Eskişehir'de düzenlenen Balkan Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden Nevin Yanıt, kadınlar 100 metre engellide, 12.61'lik derecesiyle, kendisine ait Türkiye rekorunu geliştirdi.

28 Temmuz: Eskişehir'de, caddede oluşan çökme sonucu açılan yaklaşık 7 metre çapında ve iki metre derinliğindeki çukura düşen minibüs, vinçle kurtarıldı.

-Ağustos-

10 Ağustos: Eskişehirli sporcu Gamze Bulut, Londra Olimpiyatları'nda kadınlar 1500 metre finalinde gümüş madalya kazandı.

23 Ağustos: Eskişehir'de kurulu TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), NATO Awacs uçaklarına ait TF33 motoru depo seviyesi bakım projesinde, "zamanında teslimat, kalite, kontrat idaresi ve zamanında yanıt verme" gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirme sonucunda, NATO üye ülkelerinin silahlı kuvvetlerinin lojistik ihtiyaçlarını karşılayan NATO Destek Teşkilatı (NSPA) ve Uluslararası Havacılık ve Uzay Yönetim Şirketi (IAMCO) tarafından 2011 yılının "En İyi Motor Bakım Firması" seçildi.

Reklam
Reklam

29 Ağustos: Eskişehir merkezli Sakarya ve Antalya'da çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 51 kişi adliyeye sevk edildi.

-Eylül-

3 Eylül: 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, masa tenisinde Neslihan Kavas, gümüş madalya kazandı.

5 Eylül: Eskişehirspor Kulübü futbolcularından Ediz Bahtiyaroğlu'nun geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

23 Eylül: Eskişehir'de, Sabri Kılıçoğlu Anadolu Lisesi'nde Kamu Personel Seçme Sınavı'na girmek için gelen adaylar, okulun inşaat olması nedeniyle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) tahsis ettiği servis aracıyla başka bir okula nakledildi.

-Ekim-

2 Ekim: Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri, TFF'nin yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmek için Eskişehir'e geldi.

17 Ekim: Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Eskişehir'de yer alan 33 bin seyirci kapasitesine sahip olan stadyum inşaatının ihalesi yapıldı.

-Kasım-

3 Kasım: Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Eskişehir valisi Kadir Koçdemir, "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" logosunu tanıttı.

Reklam
Reklam

17 Kasım: Eskişehir'de bir genç, "Benimle Evlenir misin-" kelimelerinin baş harflerinin bulunduğu tişörtleri giyen 20 kişiyle hastanede çalışan kız arkadaşına evlenme teklifinde bulundu.

30 Kasım: Eskişehir, "2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" unvanını Astana'dan devraldı.

-Aralık-

6 Aralık: Eskişehir'de düzenlenen operasyonda bir tır dolusu kaçak sigara ele geçirildi.

14 Aralık: Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, makam aracının Ankara-Eskişehir karayolunda kamyonla çarpışması sonucu koruması ve makam şoförü ile birlikte yaralandı. Koruma polisi Şenel Çakır, tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti.

Muhabir: Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: