Eskişehir’de 23 Nisan Kutlamaları

Eskişehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkulu kutlandı.Eskişehir Valilik Meydanının bakımda olması dolayısıyla...

Eskişehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkulu kutlandı.

Eskişehir Valilik Meydanının bakımda olması dolayısıyla kutlamalar Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Atatürk anıtına çelenk koyulma töreni ile başladı. Daha sonra 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokul 4’üncü sınıf öğrencisi Orkun Gürbüz isimli öğrenci Vali Koçdemir’in makamına oturdu.

Minik vali gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisine sorulan soruların tamamına “Büyükşehir Belediyesi gerekeni yapar” demesi eğlenceli dakikaların yaşanmasına neden oldu.

Reklam
Reklam

“SPOR SALONUNDA MİNİK ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ”

Kutlamalar Atatürk Spor Salonunda öğrencilerin hazırladığı gösterilerle devam etti. Kutlamalarda konuşan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyada tek olduğunu ifade ederek, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Büyük Önder Mutafa Kemal Atartürk’ün önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşımız, tarihin sayfalarına altın harflerle yazıldı. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışı ile 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kuruldu. Tarihte emsali görülmemiş bu zaferin en önemli özelliği halkın iradesi ve azmi ile kazanılmış olmasıdır. Sevgili çocuklar sizlere dünyada ilk ve tek olan bu bayram armağan edilmiştir. Ne kadar övünseniz azdır” diye konuştu.

Konuşma sonrasında çocuklar, büyükleriyle birlikte Andımızı okudu.

Kazakitan’dan gelen minik öğrencilerin yaptığı gösteri ise seyirciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Öğrencilerin hazırladığı halk oyunlarının gösterimi sonrasında program sona erdi.

Reklam
Reklam

Spor Salonunda yapılan etkinliğe, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Nihat Kökmen, Anadolu Üniversitesi (AÜ), Rektörü Davut Aydın, Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Rektörü Hasan Gönen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: