Eskişehir’de Atatürk Stadyumu Tartışmaları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt; yıkılacak Eskişehir Atatürk Stadyumu ile ilgili, Türkiye...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt; yıkılacak Eskişehir Atatürk Stadyumu ile ilgili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunduğu soru önergesine karşılık, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın verdiği cevabın, yeni stadyumun bulunduğu alanda da başka bir alışveriş ünitesinin yapılacağı kuşkusunu artırdığını belirtti.

CHP Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Milletvekili Kurt, verdiği yazılı soru önergesinde, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan Eskişehir’e yapılacak yeni stadyumla ilgili sorduğu sorulara kısmen cevap alabildiğini açıkladı. Bu cevaplar içerisinde en ilgi çekici olanının, Bakan Kılıç’ın ‘Yeni stadyum, birtakım alışveriş ünitelerini de bünyesinde barındıran ve her gün halkın kullanımına açık olacak şekilde dizayn edilen bir projedir. Futbol dışındaki hizmet birimleri TOKİ tarafından tasarımlanarak, Bakanlığımız tasdikine sunulması ile kesinlik kazanacaktır’ bölümü olduğunu anlatan CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt; “Anlaşılan aslında Eskişehirlilerin mevcut stadyum yerinde yapılacak AVM’yi tartışırken yeni stadyum yanında başka bir AVM’nin kurulacağıdır. “Birtakım alışveriş ünitelerini de bünyesinde barındıran ve her gün halkın kullanımına açık olacak şekilde dizayn edilen proje” ne anlama gelmektedir? Eskişehir kamuoyu, bu bilgiyi ve sayın Bakanın verdiği cevabı da dikkate alarak tartışmalıdır. Israrla projeleri istediğimiz halde verilmemesi, yeni stadyumun bulunduğu alanda da başka bir alışveriş ünitesinin yapılacağı kuşkumuzu artırmaktadır” diye belirtti.

Reklam
Reklam

BAKAN KILIÇ’IN CEVAPLARI

Bu arada, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, Milletvekili Kurt’un yönettiği 7 sorunun bazılarına verdiği cevaplarda ise şu hususlar belirtildi:

“Gençlik ye Spor Bakanlığına bağlı Spor Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında, Eskişehir iline yeni bir stadyum yapılmasına ilişkin protokol 7 Mart 2012 tarihinde imzalanmış olup, buna dair işlemler söz konusu protokol çerçevesinde yürütülmektedir. Eskişehir ilinde yapımı planlanan ye 17 Ekim 2012 tarihinde ihalesi yapılan Eskişehir Stadyum Projesi, Bahadir Kul Ltd. Sti, Mimarlık Ofisi tarafından hazırlanmıştır. TOKİ, yapım işi ihalelerini avan proje üzerinden gerçekleştirmektedir. İhalenin gerçekleştirilmesini takiben, mimari ye diğer tam uygulama projeleri hazırlanarak TOK’nin onayına sunulmaktadır. Deprem yönetmelikleri ile ilgili diğer tüm etütler bu aşamada yapılmakta ye TOKİ tarafından denetlenmektedir. Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Eskişehir’de yapımı kararlaştırılan yeni stadyum projesinin, Sazova mahallesindeki alanda yapılmak üzere, TOKİ tarafından 17 Ekim 2012 tarihinde ihalesi gerçekleştirilmiştir. Yeni stadyumun avan projesinde, futbol dışındaki amatör branşlara hizmet etmek üzere birçok antrenman salonu bulunmakta olup, gerekli düzenlemeler Eskişehir Gençlik Hizmetleri ye Spor Müdürlüğünce yapılacaktır. Yeni stadyum, birtakım alışveriş ünitelerini de bünyesinde barındıran ye her gün halkın kullanımına acık olacak şekilde dizayn edilen bir projedir. Futbol dışındaki hizmet birimleri TOKİ tarafından tasarlanarak Bakanlığımızın tasdikine sunulması ile kesinlik kazanacaktır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz