Eskişehir'de Biyolojik Çeşitliliği Paneli Yapıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ile Biyologlar Derneği Eskişehir Şubesi tarafından...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ile Biyologlar Derneği Eskişehir Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Eskişehir'in Biyolojik Çeşitliliği Paneli Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Panelin açılışında konuşan Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semra İlhan, panelin ev sahipliğini yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, panelde Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen bilim adamları ile bölüm öğretim elemanlarının Eskişehir'in biyolojik çeşitliliği konusunda sunumlar yapacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Biyoçeşitliliği bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütün olarak tanımlayan Prof. Dr. Semra İlhan, bugünkü kuşağın ihtiyaçlarını karşılamak ve gelecek kuşağın haklarını dikkate almak için biyoçeşitliliği korumak gerektiğini vurguladı. Bu konuda özellikle biyologlara önemli görevler düştüğünü ifade eden Prof. Dr. Semra İlhan bu amaçla gerçekleştirdikleri panelin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Kaya'da, her ülkenin biyolojik çeşitliliğinin o ülkenin değeri olduğunu, bu değeri korumanın ve gelecek nesillere aktarmanın da hem milli hem de bilimsel bir görev olduğunu kaydetti. Özellikle biyolojinin uzmanlık alanı olduğu için bu konuda biyologların çalışmalar yapması gerektiğin altını çizen Prof. Dr. Rüstem Kaya etkinliğin yararlı geçmesini dileyerek organizasyonda emeğe geçenlere teşekkür etti.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise Türkiye'nin buzul çağı yaşamaması sebebiyle çok zengin bitki ve hayvan çeşitliliğine sahip olduğunu vurgulayarak bu fauna ve flora çeşitliliğinin farkını varılarak korunmasını istedi. Son zamanlarda yapılan çalışmalar ve bilinç düzeyinin gelişmesiyle bu konuda bir duyarlık oluştuğunu kaydeden Prof. Dr. Hasan Gönen biyolojik çeşitliğe sahip çıkılması gerektiğini "Başka Eskişehir, başka Türkiye başka dünya yok bu zenginlikleri yok etmemeli bunların kıymeti bilmeliyiz" sözleriyle dile getirdi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından konuklar Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atila Ocak'ın katkılarıyla oluşturulan ve 500 fotoğrafın yer aldığı "Doğal Çiçek Fotoğrafları" sergisini gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: