Eskişehir'de "deri Kesme Hat Sergisi" Açıldı

Eskişehir'de, dünyada suni deriyle el yapımı hat kesme sanatını icra eden tek sanatçı olan Murat Ateş'in eserlerinden oluşan "Hüsn-i Hat

Eskişehir'de, dünyada suni deriyle el yapımı hat kesme sanatını icra eden tek sanatçı olan Murat Ateş'in eserlerinden oluşan "Hüsn-i Hat Yansımaları-4" sergisi açıldı.

Ateş, Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu'nun ev sahipliğinde Odunpazarı'ndaki Beylerbeyi Konağı'nda düzenlenen serginin açılış töreninde, yaklaşık 3 yıl önce hobi olarak başladığı çalışmalar sonucu 150-200 arasında deri kesme hat eseri ortaya çıkardığını söyledi.

Bu sanatın, tamamen el kesmesi ve el yapıştırmasıyla yapıldığını belirten Ateş, bu işi boş zamanlarında kendi çabalarıyla öğrendiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Ateş, İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı ile ABD'nin başkenti Washington'da da sergiler açacağını anlattı.

Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Necdet Çapa da 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Eskişehir'de, Türk kültürünü yansıtan faaliyetleri artırarak sürdüreceklerini bildirerek, "Sabırla, el emeği ve göz nuruyla bu sanat eserlerini tek tek işleyerek bir ilki gerçekleştiren, Türk insanının zekası ve sanat aşkını tüm dünyaya gösteren sanatçımız Murat Ateş'e bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.

Daha sonra, Ateş, ay ve yıldız figürleriyle işlediği ayetlerden oluşan hattı, Beylerbeyi Konağı sahibi Niyazi Çapa'ya hediye etti.

Katılımcılar, törenin ardından, 35 eserin bulunduğu ve iki gün açık kalacak sergiyi gezdi.

Muhabir: Fatih Doğan / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: