Eskisehir'de dilenciler, bölgelerine özel servisle bırakılıyor

Eskişehir'de Kurban Bayramı öncesi çalışmalarını hızlandıran Odunpazarı Belediyesi ekipleri, halkın duygularını istismar ederek haksız kazanç...

Eskişehir'de Kurban Bayramı öncesi çalışmalarını hızlandıran Odunpazarı Belediyesi ekipleri, halkın duygularını istismar ederek haksız kazanç elde eden dilencilere göz açtırmıyor.
Ekipler, henüz bebek sayılan çocuklarını dilendiren ve kendileri de yerde sürünerek vatandaşlardan para isteyen şahısların özel servisleri ile mıntıkalarına bırakıldıklarını belirledi. Denetimler sırasında bir dilenci grubuna denk gelen yetkililer, dilencilerin Eskişehir’in farklı bölgelerine araba ile bırakılarak adeta mahallelere servis yapıldığını tespit etti.
43 mahalle genelinde gerçekleştirdiği denetimlerle vatandaşların duygularını istismar ederek, haksız kazanç elde eden dilencilerin peşine düşen ekipler, özellikle kent dışından gelen ve Eskişehirlilerin huzurunu kaçıran dilencileri yakın takibe aldı. Gerçekleştirdiği operasyonda 11 dilenciyi yakalayan zabıta ekipleri şahısları Odunpazarı Belediyesi Zabıta Karakolu'na götürerek, haklarında gerekli cezai işlemler gerçekleştirildi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, büyük bir ciddiyetle sürdürülen dilenci operasyonlarının başarı ile gerçekleştirildiğini vurguladı. Sakallı, “Şehrimizde geçimlerini dilenerek ve vatandaşların iyi niyetlerini istismar ederek sağlamaya çalışan kişi ve kişilerin takibini bırakmayacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz