Eskişehir’de Dünya Engelliler Haftası Etkinliği

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, İstanbul Beşiktaş Belediyesi ve Ankara Çankaya Belediyesi tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen Engelsiz...

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, İstanbul Beşiktaş Belediyesi ve Ankara Çankaya Belediyesi tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen Engelsiz Festivali (ENFEST) Eskişehir ayağını gerçekleştirdi.

Espark Alışveriş Merkezi girişinde düzenlenen programda konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Engelliler Haftası'nın süre kısıtlaması olmaması, insanların her gün bunu hissetmesi gerektiğini ifade etti. Ataç, ‘‘Bugünün 11 Mayıs olması sebebiyle hepimizin günü kutlu olsun. Ankara Çankaya, Eskişehir Tepebaşı, İstanbul Beşiktaş belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği, dün Ankara’da başlayan, bugün Eskişehir’de devam eden, yarın Beşiktaş’ta gerçekleşecek olan ‘ENFEST’ düzenlemesi için çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ankara’dan gelen ekiplerimiz var. Engelli günü bir günle olmaz arkadaşlar. Her gün insanların bunu hissetmesi lazım. Bu bir duygudaşlıktır. Bu duygudaşlık sayesinde bütün engellilerimiz normal vatandaşlarımız gibi sosyalleşerek içimizde yaşarlar. Bunun için özellikle belediyelerin ve sivil destek örgütlerinin duyarlılık içinde olmasını rica ediyorum. Yapacağımız onların rahat etmesi açısından önemli şeyler. Hepimizin bunu hissetmesi lazım. Kimse sağlamım diye övünmesin. Şurada bir trafik kazasına maruz kalabilirsiniz. Herkes ciddi duyarlılık içinde olsun’’ dedi.

Reklam
Reklam

Konuşma sonrası engelli öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibinin sahneye çıkarmasının ardından program, Başkan Ataç'ın da katıldığı işitme engelli öğrencilerin gösterisi ile son buldu.

Program öncesinde yağan kısa süreli yağmur ise festivalin başlamasını bir süre aksattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz