Eskişehir’de Dünya Gençliği Futbol Turnuvası

Eskişehir’de 18 ayrı ülke arasında gerçekleşecek olan futbol turnuvasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.Gençlik Hizmetleri ve Spor...

Eskişehir’de 18 ayrı ülke arasında gerçekleşecek olan futbol turnuvasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, 15-21 Mayıs Gençlik Haftası münasebetiyle düzenlenen turnuvanın Eskişehir’de ilk kez gerçekleştirildiğini ifade etti. Aksoy, '‘14 Mayıs’ta başlayacak olan eleme maçları sonrası 18 Mayıs tarihinde finale kalan takımların ödül töreni 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gerçekleştirilecek. Bu vesile ile aynı günde iki ayrı kutlama gerçekleştirmiş olacağız’’ dedi.

Reklam
Reklam

Eskişehir Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) Başkanı Musa Karadaş ise, Eskişehir’de 60 ülkeden yaklaşık bin 500 öğrenci bulunduğunu ve öğrencilere sosyoekonomik kültürel anlamda ev sahibi olduklarını belirterek, ‘‘Turnuva için arkadaşlarımız çok hevesliler. Dostluk ve kardeşlik anlamında bu turnuva çok önemli’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından turnuvaya katılacak olan öğrencilerin formaları, Hüseyin Aksoy ve Musa Karadaş tarafından takdim edildi.

14 Mayıs tarihinde başlayacak olan Dünya Gençliği Futbol Turnuvası’na; aralarında Türkiye, Kazakistan, Tacikistan, Somali, Etiyopya, Kuzey Afrika, Azerbaycan, Tanzanya, Moğolistan, Türkmenistan, Afganistan, Irak, Kırgızistan, Uygur, Filistin, Balkanlar ve Ahıska'dan toplam 18 ekibin katılacağı, Porsuk Kapalı Spor Salonu’nda 30’ar dakikalık müsabakalarının gerçekleştirileceği bildirildi.

Bu arada Aksoy, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı sebebi ile 40 ilin yanı sıra Eskişehir'de de düzenlenecek olan Kutsi konserinin, Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama yüzünden iptal edildiğini de belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: