Eskişehir'de Eğitimde Işbirliği Protokolü

Eskişehir'de eğitimin niteliğini artırmak, eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Eskişehir'de eğitimin niteliğini artırmak, eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Anadolu Üniversitesi (AÜ), Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

ESOGÜ'den yapılan açıklamaya göre, Ali Güven Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleşen imza töreninde protokolü, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede'nin yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Atik imzaladı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Prof. Dr. Gönen, günümüz bilgi toplumunda bilginin hızla eskidiğini belirterek, böyle bir ortamda bilgilerin katma değere dönüştürülmesi ve bu suretle toplumun refahının sağlanması gereğine işaret etti ve bu süreçte eğitimin daha alt kademelerinin yanı sıra, üniversitelere de önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Yapılan açıklamada işbirliğinin, Eskişehir il sınırları içerisinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında, eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda planlı çalışmalar yürütülmesini amaçladığı ifade edildi.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz