Eskişehir’de ‘engelsiz Festivali’ Yapıldı

Engelliler Haftası nedeniyle ilki Ankara Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Engelsiz Festivali’nin, ikincisi Eskişehir’de yapıldı.Espark...

Engelliler Haftası nedeniyle ilki Ankara Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Engelsiz Festivali’nin, ikincisi Eskişehir’de yapıldı.

Espark Alışveriş Merkezi önünde yapılan festivalde, Ankara’dan gelen engelli öğrencilerle Eskişehirli engelli öğrenciler buluştu. Festivalde, engelliler halk oyunları oynandı, kısa adı İşitme Engelli Çocukları Olan Aileler Derneği’nin gönüllüsü gençler de, ‘Kendi Kendime Çalıyorum’ diye de adlandırılan ‘Beden Perkisyonu’ gösterisinde bulundu. Ayrıca ‘Engelliler Türk Halk Müziği Korosu’ da mini bir konser verdi.

Reklam
Reklam

Daha sonra engelli öğrenciler, Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve İstanbullu engelli öğrencilerinde katılacağı etkinlikler için İstanbul’a gitti.

Festivalde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, engelli gününün bir gün ile sınırlandırılamayacağını belirterek, insanların bunu her gün hissetmesi gerektiğini söyledi. ‘Bu bir duygudaşlıktır’ diyen Ataç, “Bu duygudaşlık sayesinde bütün engellilerimiz normal vatandaşlarımız gibi sosyalleşerek içimizde yaşarlar. Bunun için belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin duyarlılık içinde olmasını rica ediyorum. Yapacağımız, onların rahat etmesi açısından önemli şeyler. Hepimizin bunu hissetmesi lâzım. Kimse sağlamım diye övünmesin. Şurada bir trafik kazasına maruz kalabilirsiniz. Herkes ciddi duyarlılık içinde oldun” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz