Eskişehir'de Hayvan Pazarında Yer Kiralama Başladı

Eskişehir’de, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satışı yapacak vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi’nin Muttalip Bölgesi...

Eskişehir’de, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satışı yapacak vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi’nin Muttalip Bölgesi Sarıcakaya Yolu üzerindeki hayvan pazarında satış yeri kiralamaları başladı. Yaklaşık 120 dönümlük alana yayılan hayvan pazarına kurbanlık hayvan girişleri ise 15 Ekim Pazartesi günü başlayacak.

Hayvan pazarından her bir satış alanı için 500 lira karşılığı, yalnızca Kurban Bayramı nedeniyle yer kiralamak isteyen kişi ya da kurumlar pazar yerinde oluşturulan kiralama ofisine başvurarak yer kiralayabiliyor.

Reklam
Reklam

İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı karar doğrultusunda, hayvan pazarına hayvan girişleri sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında kontrolleri yapılarak alınacak. Hayvanların her türlü küpe ve evrakları girişte kontrol edilecek. Hayvan kesiminin yasak olduğu pazar alanına yalnızca kurbanlık vasfını taşıyan hayvanlar kabul edilecek.

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı dışında Eskişehir merkezinde kurbanlık satışı da yasak. Çiftlik sahipleri ise ancak İl Kurban Komisyonu'nun özel izni ile satış ve kesim yapabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: