Eskişehir'de öğretmenin darbedildiği iddiası

Eskişehir'de öğretmenler, eğitimcilere yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla ilk derse girmedi.

Eskişehir'de öğretmenler, eğitimcilere yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla ilk derse girmedi.

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, Mehmet Ali Yasin İlköğretim Okulu önünde yaptığı açıklamada, iki hafta içinde 8 öğretmenin saldırıya uğradığını belirterek, bu saldırılardan birisinin de Eskişehir'de yaşandığını kaydetti.

Ülkenin şiddet toplumuna doğru yol aldığını ifade eden Altınkaynak, şöyle konuştu:

"Aklını ve duygularını yönetemeyenler şiddeti seçiyor, gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıyor. Masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Halbuki şiddetin masumu değil, mağduru vardır. Mağdur bazen doktor, bazen öğretmen, bazen kadın, bazen çocuktur. Bugün yaşadığımız sorunlar geçmişte belirlenen eğitim politikalarının doğal sonucu olduğu gibi, bugün uyguladığımız politikalar ise geleceğin sorunlarını belirleyecektir. Toplumsal kalkınma da çürüme de eğitimden geçmektedir."

Reklam
Reklam

Türk Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Şükrü Erkoca da öğretmenlerin öğrenci üzerindeki etkisinin azaltıldığını anlatarak, "Öğretmenler okulda neredeyse etkisiz ve yetkisiz hale getirilmiştir. Okullarda disiplin yönetmelikleri çok yetersizdir. Okullarımızın büyük bölümünde hiçbir güvenlik önlemi yoktur" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: