Eskişehir’de Olaylar Durulmuyor

Eskişehir’de Taksim Gezi Parkı olaylarına destek vermek isteyen grup polise içki şişesi atıp çevrede bulunan...

Eskişehir’de Taksim Gezi Parkı olaylarına destek vermek isteyen grup polise içki şişesi atıp çevrede bulunan esnafa ve kamu mallarına zarar verdi.

Yunus Emre Caddesi’nde bulunan AK Parti İl Binasına ‘Taksim Gezi Parkında’ yaşanan olayları protesto etmek için yürümek isteyen yaklaşık yüzlerce kişi polis engeli ile karşılaştı. Polis ekiplerinin engellemesi üzerine grup, taş ve içki şişesi atmaya başladı. Çevrede bulunan esnafın kepenklerini ve tabelalarına zarar veren göstericiler arasında küçük yaşta çocukların olması ise dikkat çekti. Çevrede belediyelere ait tabela ile çöp tenekelerine de zarar veren eylemciler kaldırım taşlarını sökerek polise fırlattı. Yunus Emre Caddesi’nde topladıkları malzemelerle ile ateş yakan gruba polis ekipleri tanzikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Eylemciler arasında bulunan birkaç kişi ise silah ile havaya ateş açarken görüntülendi. Sapan ile misket atan grup, çevrede bulunan dükkan camlarını da kırdı. Eylemcilerin çıkarmış olduğu yangını söndürmek için polis ekipleri tarafından istenen Büyükşehir Belediyesine ait 110 itfaiye ekiplerinin gönderilmediği, ekiplerin su istiyaçlarını Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gönderilen araçtan karşılandığı bildirildi. Eylemciler ile polis arasında ki çatışma devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: