Eskişehir'de Otomobil Garajında Yangın (2)

ŞAHİN: PATLAMA SESİ SAVAŞ UÇAKLARINDAN KAYNAKLANMIŞ OLABİLİR Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, 2 otomobilin yandığı olay yerine giderek incelemede bulundu.

ŞAHİN: PATLAMA SESİ SAVAŞ UÇAKLARINDAN KAYNAKLANMIŞ OLABİLİR
Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, 2 otomobilin yandığı olay yerine giderek incelemede bulundu. Olayın terörle bir ilgisinin bulunmadığını ifade eden Emniyet Müdürü Şahin, otomobillerin alev alarak yanmasının ardından meydana gelen patlamanın buradan değil askeri uçakların hava boşluğuna girmesinden kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Şahin şöyle konuştu: "İtfaiye önce biz yangına gidiyoruz diye polis merkezine ihbar yapıyor. Bunun üzerine ekiplerimiz bölgeye yönelirken o anda garip bir şekilde patlama sesi gelir. Şu ana kadar ilk tespitlerimizde can kaybı yok. Olayın terörle öyle ya da böyle hiçbir şekilde bağlantısını hiç görmedik. Olay tamamen yangın. Neden çıktığını itfaiye araştırıyor. Büyük bir patlama, patlamanın buradan olmama ihtimali yüksek. Bunu da araştırıyoruz. Çünkü o saatlerde yüksek irtifada uçan bir F-16'mızın Eskişehir üzerinden geçtiği konusunu araştırıyoruz. Dolayısıyla ses duvarını aşmış bir F-16'nın çıkardığı patlatma sesi bütün Eskişehir'de duyuldu. İster istemez panik ortamı oldu ama paniğe gerek yok. Can kaybı yok, iki küçük araba, ikisi de LPG'li. Patlamanın buradan olmadığını şu an söyleyemeyiz, kesin değil. Bunu Ankara Esenboğa Hava Kontrol Merkezi'yle de araştırıyoruz. Ancak o saatlerde yüksek irtifada uçan bir uçağımız var. Ama pilotun da ses duvarını aşmadım dediği gibi bir durumda var. Bir patlama var ama bu patlamanın mekanı pek burası gibi gözükmüyor. Bu olaylar zaman zaman yaşanır. Uçaklar ses hızını aştıkları zaman çok büyük bir alana yayılan patlama sesi duyulur. O sese çok benziyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: