Eskişehir'de Sağlıkçılar Yürüdü

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, Türkiye genelindeki iş bırakma eylemine Eskişehir'deki sağlık çalışanları da katıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Islık ve

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, Türkiye genelindeki iş bırakma eylemine Eskişehir'deki sağlık çalışanları da katıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Islık ve düdük çalan sağlık çalışanları yürüyüş sırasında sık sık 'Sağlık haktır satılamaz', 'Anlaştık anlaştık dediler hakkımızı yediler', 'İnsanca yaşamak istiyoruz' ve 'Sağlıkçıyız haklıyız kazanacağız' sloganları attı.
Sağlık İl Müdürlüğü önünde yürüyüşü tamamlayan sağlık çalışanlarına hitaben Eskişehir Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz, SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu ile Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman birer konuşma yaptı. Hüseyin Kararman sağlık çalışanlarının problemlerinin giderek arttığı bir dönemde yaşanıldığı söyleyerek şöyle devam etti:
"Bu dönemde özellikle çalışan memnuniyeti göz ardı edilmekte, çalışan talepleri sürekli ötelenmektedir. Şiddet, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler, yapılan haksız uygulamalar nedeniyle sağlık çalışanları ağır bir tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadırlar. Sağlık çalışanları olarak ne lütuf bekliyoruz, ne de karşılanamaz talepleri dile getiriyoruz. Sadece hakkımızı talep ediyoruz."
Yapılan konuşmaların ardından sağlık çalışanları Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz