Eskişehir'de Sanayi Sitesindeki Patlama

Eskişehir'de Oto Tamirciler Sitesi'nde meydana gelen ve 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili davada, tutuklu yargılanan iş yeri sahibinin tahliye

Eskişehir'de Oto Tamirciler Sitesi'nde meydana gelen ve 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili davada, tutuklu yargılanan iş yeri sahibinin tahliye talebi reddedildi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, patlamada hayatını kaybedenlerden Ahmet Uysal'ın (23) babası Bülent Uysal, İsmail Tünel'in babası Hasan Tünel, annesi Hatice Badak ile iş yeri sahibi tutuklu sanık Zafer Akansel ve her iki tarafın avukatları katıldı.

İş yeri sahibi Zafer Akansel, önceki duruşmada yaptığı savunmanın geçerli olduğunu belirterek, patlamanın neden kaynaklandığını bilmediğini öne sürdü.

Reklam
Reklam

Olay günü, kent dışında olduğunu iddia eden Akansel, tahliyesini talep etti.

Maktullerin yakınları ise sanıktan şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmalarını istedi.

İş yeri sahibi Zafer Akansel'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksik evrak ve raporların giderilmesi için duruşmayı 15 Kasım'a erteledi.

-Olay-

  1. Yıl Mahallesi'ndeki Oto Tamirciler Sitesi'nde 22 Haziran'da bir iş yerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana gelmiş, patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü. Olayda, 4 işçi hayatını kaybetmişti.

    Muhabir: Sinan Balcıkoca

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: