Eskişehir'de seçim çıkmaza girdi

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de DSP'liler, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Murat Mercan'ın müşahit olarak seçilmesine tepki gösterdi.

Seçimi az bir farkla önde götüren Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen, oyların ve sandıkların çalınacağını iddia etti.

Emniyet ve jandarma güçlerinin ablukası altında oy ve tasnif işlemleri yürütülen Cumhuriyet Lisesi'nde gergin bekleyiş sürüyor. 1. Bölge Seçim Kurulu Başkanı Hakim Fuat Türker ile 2. Bölge Seçim Kurulu Başkanı Hakim Metin Özsoy, AK Parti ile DSP yetkilileri arasından seçimlere şaibe karışmaması amacıyla 6'şar müşahit belirledi. AK Parti'den seçilen müşahitler arasında Eskişehir Milletvekili Murat Mercan'ın da yer alması DSP'lilerin tepkisine yol açtı. "Milletvekilinden müşahit olur mu?" diye soran DSP'liler, seçim sonuçlarının doğru olarak belirlenmesini istedi. Partililerin tepkileri üzerine ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan dışarıya çıkarıldı.

Reklam
Reklam

DSP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yılmaz Büyükerşen de, gazetecilere yaptığı açıklamada, "3 gün önce oyların ve sandıkların çalınacağını duymuştuk" dedi.
Bu arada, Seçim Kurulu yetkililerinin TRT muhabiri aracılığıyla basın mensuplarından yarım saatte bir verilen oy sonuçlarını İl Seçim Kurulu'ndan ya da tek tek sayım yaparak neticeye ulaşmalarını istemesi tepkiyle karşılandı.
Her iki partiden yeniden seçilecek 6'şar müşahidin gözetiminde oy sayım ve tasnif işlemlerinin süreceği bildirildi.