Eskişehir’de Taksim’e Destek Eylemi

Eskişehir’de, bir grup 2 yıl önce Artvin’in Hopa ilçesinde hayatını kaybeden Metin Lokumcu’yu anarken, sosyal...

Eskişehir’de, bir grup 2 yıl önce Artvin’in Hopa ilçesinde hayatını kaybeden Metin Lokumcu’yu anarken, sosyal medyada örgütlenen binlerce kişi ise Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan direnişine, şarkılarla türkülerle destek veriyor.

Köprübaşı Caddesi’nde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Porsuk Bulvarı Adalar mevkiine kadar yürüyerek, 2 yıl önce Artvin’in Hopa ilçesinde polisin attığı biber gazından etkilenerek hayatını kaybettiği iddia edilen Metin Lokumcu’yu andı. Adalar mevkiinde grup adına konuşan Zekiye Öztürk, “Bundan tam 2 yıl önce 31 Mayıs 2011’de AKP seçim çalışması bahanesiyle ilk defa bir ilçeye üstelik hiçbir tabanının olmadığı bir ilçeye gitmiştir. AKP sokakları zapt etmeye çalıştığında karşısında Hopa halkını ve Metin Lokumcu’yu buldu. Hopa halkı susmamış, boyun eğmemiş, HES’leri bahane edip deresini satışa çıkaran, doğayı talan eden, sermayeye peşkeş çeken, çayında emeğini sömürenlere karşı büyük bir direniş göstermiştir. Emeğine sahip çıkmak için Hopa halkına AKP’nin polisi saldırmış, adeta ilçeyi olağanüstü hal bölgesine çevirmiş, biber gazına boğmuş ve terör estirmiştir. Bu saldırılar sonucunda bir arkadaşımız, hocamız Metin Lokumcu aşırı kullanılan gaz nedeniyle katledilmiştir” dedi. Öztürk, Taksim’de devam eden direnişi de hatırlatarak, onlara destek verdiklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Sosyal medyada örgütlenen binlerce kişi ise ETİ Park’ta toplanarak, Taksim Gezi Parkı'nda toplananlara polisin müdahalesini şarkılarla ve türkülerle protesto etti. Gruba Metin Lokumcu’yu anmak için toplanan grup da destek verirken, kalabalığın çadırlar kurarak sabaha kadar Taksim’deki eyleme destek vereceği belirtildi. ETİ Park ve civarında çevik kuvvet ekipleri yoğun tedbir alırken, göstericilere şimdiye kadar bir müdahalede bulunulmadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: