Eskişehir'de toplu konut eylemi

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de, 644 konutluk Sıraevler Projesi'nde kura sonucu konut sahibi olmaya hak kazanan bir grup vatandaş, inşaatların zamanında bitirilip teslim edilmemesini protesto etti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Şeker Mahallesi'ne yaptırılan inşaatlarda çalışan ve bir süredir maaşlarını alamadıklarını iddia eden bazı işçilerin de destek verdiği protesto eylemine yaklaşık 100 vatandaş katıldı. Yüzde 80'i tamamlanan TOKİ inşaatlarının önünde toplanan grup adına konuşan Murat Erme, tanıtım, satış ve organizasyonu Tepebaşı Belediyesi tarafından yapılan Sıraevler Toplu Konutları'nın Mayıs ayında teslim edilmesi gerekirken, inşaatların hala tamamlanamadığını söyledi. Erme, ihaleyi üstlenen müteahhit firmanın, konutları 400 gün içinde bitirip TOKİ'ye teslim etmesi gerekirken, yaklaşık 9 aydır inşaat şantiyesinde hiçbir faaliyette bulunmadığını ileri sürdü. Erme, "Bu süre zarfında gerek kamuoyuna, gerekse hak sahiplerine inşaatların neden durduğu, ne zaman başlayacağı konusunda gerekli ve yeterli açıklama yapılmadı. TOKİ ve Tepebaşı Belediyesi'nin bu suskunluğu ve vurdumduymazlığı, biz hak sahipleriyle kamuoyunun kafasında ve vicdanında bir takım soru işaretlerine sebep oldu. TOKİ ile yaptığımız sözleşmelerde en geç 12 ay içinde konutların bize teslim edileceği açıkça belirtilirken, konutlar bu sürenin bitim tarihi olan Mayıs 2006 itibariyle teslim edilmedi" dedi.

Reklam
Reklam

Hak sahipleri, evlerinin kısa sürede tamamlanıp teslim edilmesi için yetkilileri göreve çağırdı. İnşaat işçileri de, uzun süredir maaşlarını alamadıklarını iddia ederek, bu konuda muhatap bulamamaktan şikayet etti. Grup, açıklamaların ardından olaysız dağıldı.